Spar Hrvatska izvozi svoje hrvatske robne marke u Austriju i Sloveniju

Nakon niza godina tijekom kojih je Spar Hrvatska bio promotor hrvatskim prehrambenim kompanijama i otvarao im vrata drugih Spar tržišta kao što su Austrija, Italija, Mađarska i Slovenija, u 2023. krenuo je sam s izvozom svojih hrvatskih robnih marki u Austriju i Sloveniju

Potražnja za hrvatskim proizvodima u trgovinama Spara u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji već godinama raste, te je Spar Hrvatska krenuo u plasman svojih hrvatskih robnih marki na tržište Austrije na kojem je 1500 Sparovih trgovina, priopćeno je iz trgovačkog lanca. Spar Zagorski mlinci, Spar ajvar, S-BUDGET ajvar, S-BUDGET keksi i Spar soda bikarbona prvi su proizvodi koje Spar Hrvatska izvozi u Austriju. Ovih pet proizvoda razvijeno je u suradnji s hrvatskim proizvođačima, a kvaliteta proizvoda glavni je razlog zbog kojeg proizvodi malih proizvođača Hrvatske ostvaruju uspjeh i na inozemnim tržištima.

“Ponosni smo što smo postali izvoznik hrvatskih proizvoda Spar robne marke na izazovno tržište Austrije. Kontinuirani uspjeh hrvatskih proizvođača u mreži Sparovih trgovina na austrijskom tržištu potaknuo je naše kolege iz Spara Austrija da daju priliku i hrvatskim proizvodima Spar robne marke. Kako se oni odlično prodaju u Hrvatskoj, sigurni smo da će i austrijski kupci prepoznati njihovu kvalitetu”, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spara Hrvatska.

U prvih šest mjeseci 2023. prodaja hrvatskih proizvoda unutar Spar prodajne mreže u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji iznosila je 82 milijuna eura, dok je u istom razdoblju prethodne godine iznosila 66,7 milijuna eura. Najveći porast ostvaren je na tržištu Slovenije, na kojem je u prvih šest mjeseci 2023. prihod od prodaje iznosio 64 milijuna eura, u odnosu na 52 milijuna eura u istom razdoblju 2022.

“Impresivan je rast od 20% u odnosu na prethodnu godinu hrvatskih proizvoda najuspješnijih domaćih dobavljača u svim Sparovim trgovinama u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji. Kako to drugačije tumačiti, nego da je Hrvatska IN i to u svim sferama”, zaključio je predsjednik Uprave Spar Hrvatske. Dodatno, uz podršku Spar Hrvatske hrvatski proizvođači dogovorili su direktan izvoz s kompanijom Spar Slovenija. Tako su Zigante Tartufi, Vindija, ZMH Horvat i Al Ponte ugovorili izravan izvoz proizvoda u trgovine Spara u toj zemlji, čime je omogućena sigurna opskrba i dostupnost 43 artikla proizvedena u Hrvatskoj, a koji se u Sloveniji prodaju unutar Spar prodajne mreže pod Spar robnom markom.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakOvogodišnji urod jabuke oko 65 tisuća tona, pokriva polovinu potreba
Sljedeći članakPhilips predstavlja inovativnu tehnologiju kućanskih uređaja u četiri kategorije