delta-holding-upravna-zgrada-largeKompanija Delta Holding donijela je odluku prema kojoj će ubuduće 10 posto svoje dobiti donirati za realizaciju značajnih društveno korisnih projekata u Srbiji.

Taj novac bit će plasiran kroz humanitarnu fondaciju koja će se osnovati do kraja 2012. godine. Delta očekuje kako će ta fondacija primati između 2,5 i 3 milijuna eura na godišnjoj razini, piše B92.

Odluka o doniranju stupa na snagu od 2012. i primjenjivat će se za tu fiskalnu godinu, a sredstva za realizaciju odobrenih projekata bit će na raspolaganju na kraju prvog kvartala 2013. godine.

Upravljanje prikupljenim sredstvima, izbor strateških ciljeva i izbor projekata u koje će fondacija ulagati, bit će u nadležnosti nezavisnog tijela čiji su članovi ugledne javne osobe iz Srbije i predstavnici nekih od najznačajnijih tamošnjih institucija, rekla je potpredsjednica za korporativne komunikacije “Delta holdinga” Jelena Krstović.

Kako je navela, Delta će biti prvi financijer nove fondacije, a očekuje se i uključivanje drugih kompanija, predstavnika značajnih institucija Srbije i uglednih javnih osoba koje podržavaju društveno odgovorni način poslovanja.

Jedan od članova Programskog savjeta fondacije, rektor Beogradskog univerziteta Branko Kovačević, naglasio je da Srbija ima dugu tradiciju zaklada i fondacija, kao i da će novoosnovana fondacija biti namijenjena, prije svega, mladima, njihovom obrazovanju, znanosti i istraživanjima. (B92)