city-center-one-east-midi1Istok Zagreba sadržajno je poprilično pust ako ga se usporedi sa zapadnim dijelom ili centrom grada. Većinom industrijska zona stanovnicima nije omogućavala da u svojoj okolici nađu kvalitetne sadržaje.

Međutim proljeće 2012. donosi promjenu jer se tada na istoku grada otvara novi City Center one na Žitnjaku. Novi centar, treći po redu projekt investitora Kaufmann grupe i Aggmore okupljenih u Center one grupu, investicija je vrijedna 135 milijuna eura.

S centrom u Jankomiru i Splitu ovo ulaganje dio je najveće investicije u segmentu trgovačkih centara u Hrvatskoj, ukupne vrijednosti 435 milijuna eura. Centar koji će se prostirati na 130.000 kvadratnih metara bruto površine, s 50.000 kvadratnih metara namijenjenih prodajnim površinama, donijet će istoku Zagreba toliko potrebno osvježenje.

U njemu će se smjestiti 134 poslovna prostora. Među njima bit će Cineplexx kina sa sedam modernih dvorana, Wettpunkt Casino, velika dječja igraonica Kid’s Jungle, vrhunski restorani i kafići, te poznati domaći i strani modni brendovi.

Osim zabavnih sadržaja, te trgovina Centar će za svoje posjetitelje održavati i posebne programe, te ponuditi jedinstvene usluge poput Shoppinga sa stilistom i Beauty&Make-up Cornera.

Uz navedene usluge tu je i projekt namijenjen trudnicama, mamama i bebama – Mummy mornings koji upravo kreće u centrima u Jankomiru i Splitu. Također magazin ‘one’ u kojem City Center one svojim posjetiteljima nudi najsvježije informacije, savjete stručnjaka i modne novitete naći će se i na Žitnjaku.

Većina modnih brendova koji su prisutni u centrima u Jankomiru i Splitu biti će dostupna i u City Centeru one na Žitnjaku, gdje je do sada zakupljeno nešto više od 70 posto najamnog prostora.

Među njima su Interspar, Konikom, C&A, Cineplexx, dm, Müller, Humanic, Pittarello, ZOO City, Takko fashion, Tintilinić, Tezenis, Calzedonia, Intimissimi, Lacoste, s.Oliver, Wettpunkt Game i mnogi drugi.

Otvorenjem Centra na Žitnjaku otvoriti će se i nova radna mjesta za građane grada Zagreba i okolice, te će se doprinijeti smanjenju nezaposlenosti. City Center one Žitnjak, baš kao i centre u Splitu i Jankomiru, vodit će domaći menadžment tvrtke CC Real d.o.o. k.d. specijalizirane za upravljanje trgovačkim centrima.

Arhitektonsko rješenje potpisuje Kaufmann&partner Architektbuero iz Linza i glavna projektantica Iva Birač iz Rimc projekta d.o.o. dok sve građevinske radove izvodi domaća tvrtka Stipić Grupa. Za elektro i strojarske instalacije zadužena je tvrtka Leopold Jordan Gmbh.

City Center one brend razvijan je u Hrvatskoj i u vrlo kratkom periodu prepoznat je kao jedan od nositelja certifikata Superbrands Hrvatska.

O kvaliteti brenda City Center one govori i titula Best Buy Award – najbolji omjer cijene i kvalitete. Istraživanje koje je za hrvatsko tržište po prvi put proveo Gfk pokazalo je da građani smatraju da im City Center one nudi najbolji omjer cijene i kvalitete, kada je riječ o shopping centrima u Hrvatskoj.

Sve to također je dalo motiv investitorima i menadžmentu City Centera one da pokrenu još jedan, treći po redu projekt na Žitnjaku. (Lider)