Srbija: Delta prodaje Maxi do kraja godine

Iz Delte potvrđuju da će do kraja godine završiti prodaju do 50 posto vlasništva trgovačkog lanca Maxi. Već pregovaraju s potencijalnim kupcima, s kojima je potpisan ugovor o tajnosti pregovora

Do kraja godine završit ćemo pregovore o prodaji do 50 posto vlasništva trgovačkog lanca Maxi i tada ćemo znati imamo li nove partnere, najavljuju u srbijanskoj kompaniji Delta u vlasništvu Miroslava Miškovića, navodi B92.

Jelena Krstović, direktor korporativnih komunikacija u Delta holdingu, kaže da su uz belgijski Delhaize stigle ponude od više investicijskih fondova iz EU i SAD.

Krstović naglašava da razlog prodaje nisu financijski problemi jer takvi ne postoje te dodaje da u svijetu kapital ide na tržište kad najviše vrijedi, kad partneri traže i kad ide uz strateške razvojne planove.

“Mi ih imamo u Srbiji, regiji i na novim tržištima”, kaže Jelena Krstović, koja, na pitanje tko su poimence zainteresirani, potencijalni strani partneri, odgovara da je potpisan ugovor o tajnosti pregovora koji se ne može kršiti.

Što se tiče novih ulaganja u regiji, iz Delte navode kako će do kraja godine otvoriti hipermarket Tempo u Sarajevu, na više od 7.500 kvadrata, u kojeg je investirano 6,75 milijuna eura, a zaposlit će 110 radnika.

Oko 2 milijuna eura tvrtka je uložila u banjalučku Bosku koja se uskoro otvara, a ponudit će 150 radnih mjesta.

Tijekom prosinca će u Sofiji biti otvoren Tempo, najveći hipermarket na Balkanu vrijedan oko 25 milijuna eura, s oko 500 zaposlenih.

U Srbiji u Kragujevcu iz Delte najavljuju do kraja studenog otvaranje trgovačkog objekta Tempo na oko 9.000 četvornih metara, što je početak gradnje prvog Delta parka, vrijednog gotovo 25 milijuna eura s potencijalnih 600 radnih mjesta.