Točan iznos ulaganja ovisit će o projektima i brzini njihove realizacije, rekla je direktorica Mercatora-S Stanka Pejanović

Mercator-S planira u Srbiji u 2014. investirati između 13 i 15 milijuna eura, izjavila je u petak u Kruševcu direktorica tog trgovačkog lanca Stanka Pejanović, piše srpska novinska agencija Beta.

Istaknula je da je riječ o “značajnoj razini investicija s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju”, dodajući kako će točan iznos ulaganja ovisiti o projektima i brzini njihove realizacije.

Dio investicija se, objasnila je Pejanović, odnosi na obnovu postojećih kapaciteta jer se Mercator u svakom trenutku trudi zadovoljiti mjere sigurnog skladištenja, čuvanja i prodaje namirnica.

Dodala je kako je Mercator-S, koji je dio slovenske Grupe Mercator, među najvećim poslodavcima u Srbiji  te zapošljava oko 5000 radnika, ističući kako nove investicije uvijek donose i nova radna mjesta.

Pejanović je podsjetila kako je Mercator-S prije nešto više od godinu dana otvorio Roda centar u Kruševcu u koji je uloženo 16 milijuna eura. (Beta.rs)