Belje d.d. osvojilo je tri Velike zlatne medalje za ABC svježi krem sir, ABC svježi krem sir povrće i ABC svježi krem sir Mediteran na Međunarodnom ocjenjivanju mlijeka i mliječnih proizvoda u okviru 51. po redu Međunarodnog sajma poljoprivrede i hrane AGRA u Gornjoj Radgoni, izvijestili su iz Belja.

Sajam AGRA je najvažniji poljoprivredno prehrambeni sajam u Sloveniji u okviru kojega se svake godine provodi i ocjenjivanje mlijeka i mliječnih proizvoda.

Za ovogodišnje ocjenjivanje prijavljeno je 137 proizvoda, 26 međunarodnih tvrtki iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Njemačke, a kao i svake godine ocjenjivačku komisiju sajma AGRA čine stručnjaci iz cijele regije.

“Osvajanje ovih Velikih zlatnih medalja potvrda su kvalitete ABC sira koji je osim u Hrvatskoj i Sloveniji prisutan i na ostalim tržištima Adria regije, pa i šire. Brojni potrošači, već više od 30 godina svakodnevno potvrđuju da je ABC sir prirodan i lagan izbor za sve generacije. ABC svježi krem sir čine samo tri sastojka – mlijeko, vrhnje i malo morske soli, ne sadrži aditive ni konzervanse, a linija ABC svježeg krem sira obogaćena je okusima šunke, vlasca, povrća, te domaćim maslinama”, navode iz Belja.