henkel-logo-midiTvrtka Henkel ponovno je uvrštena na listu “Global 100 Most Sustainable Corporations in the World Index” (Global 100 Index) te je dobitnik priznanja “Gold” kojeg dodjeljuje EcoVadis.

Tvrtka je također primila RobecoSAM Silver Class nagradu.

“Ovi izvrsni rezultati potvrđuju kako smo kada je u pitanju naša strategija održivosti na pravom putu”, izjavio je Uwe Bergmann, direktor sektora za upravljanje održivošću tvrtke Henkel.

Global 100 Index lista je koja uključuje najbolje tvrtke na području održivosti iz različitih industrija, a objavljuje je Corporate Knights, tvrtka sa sjedištem u Torontu koja se bavi savjetovanjem na području medija i investicija. Najbolji se odabiru među 4600 tvrtki s tržišnom kapitalizacijom većom od 2 milijarde dolara.

Budući da je Henkel član inicijative za veću održivost u lancu opskrbe pod nazivom “Zajedno za održivost” (“Together for Sustainability”), međunarodna agencija EcoVadis ponovno je procjenjivala upravljanje tvrtke Henkel na području održivosti. Na temelju ostvarenog rejtinga na području društveno odgovornog poslovanja, tvrtki Henkel je u prosincu 2015. godine dodijeljeno “Gold Recognition Level” priznanje.

S osvojena 73 boda, tvrtka je ostvarila rezultat značajno veći od prosječnih 41,7 bodova te se nalazi među 2 posto najboljih tvrtki – kako u kategoriji kućne i osobne njege te u usporedbi sa svim tvrtkama u konkurenciji.

logo-henkel-ecovadis-gold-rating-2015Henkel je za svoja postignuća na području održivosti primio nagradu Silver Class u Godišnjaku o održivosti za 2016. godinu (Sustainability Yearbook 2016). Lista koju proglašava RobecoSAM u godišnjoj procjeni korporativne održivost uključuje najbolje tvrtke na području održivosti iz svake industrije.

Svake godine na sudjelovanje u procjeni poziva se preko 3000 vodećih svjetskih tvrtki. Godišnjak o održivosti od 2004. godine objavljuju stručnjaci s područja održivosti.

Ove nagrade predstavljaju priznanje stalnim naporima tvrtke Henkel da postigne više s manje, kao konceptom koji je u središtu njene strategije održivosti. Do 2030. godine, cilj tvrtke je utrostručiti vrijednost koju stvara u odnosu na utjecaj koji nastaje kroz njeno poslovanje, proizvode i usluge.

Henkel će krajem veljače objaviti novi izvještaj o održivosti, kao i izvještaj o napretku u odnosu na prijelazne ciljeve za 2015. godinu te novim ambicijama za 2020. godinu.