sigurnost-u-maloprodaji-midiGodišnji globalni gubici zbog krađa u maloprodaji penju se na nevjerojatnih 128,51 milijardi dolara, odnosno 1,29 posto ukupne maloprodaje.

U porastu je i krađa po trgovinama, i krađa koju čine zaposlenici ali i ona koja je djelo organiziranih skupina po trgovinama.

Upravo zbog tako velikog broja krađa u maloprodaji, Hrvatski forum za urbanu sigurnost i časopis Zaštita organiziraju prvu međunarodnu konferenciju Sigurnost u maloprodaji – SIGShop 2016, koja će se održati u Zagrebu u hotelu Westin Zagreb 11. veljače.

Konferencija će biti prigoda da se sazna što je sve potrebno kako bi se povećala sigurnost u maloprodaji. Osim sigurnosnog nadzora, u prodajnom je sektoru vrlo popularan i transakcijski nadzor u kojem se na blagajni transakcije vežu uz video zapis pripadajuće nadzorne kamere, kako bi se jednoznačno pratila ispravnost evidentiranja naplate robe kroz blagajnu, odnosno da je svaki provučeni artikl ispravno ažuriran kroz blagajnu.

Konferencija će okupiti renomirane stručnjake iz međunarodnih organizacija, raznih strukovnih udruženja te predstavnike svih trgovačkih lanaca i trgovina na malo koji se u svom području rada susreću s problematikom krađa i manjka u maloprodaji, ali i svi oni koji nude opremu za trgovine, rješenja za videonadzor, zaštitarske usluge, koji će sa svim prisutnima podijeliti svoja iskustva i novitete u području sigurnosti u maloprodaji.

Jedan od tih stručnjaka je i Tilen Belović, koordinator sigurnosti i prevencije gubitaka u Amazon Logistik Werne GmbH u Njemačkoj. Belović će na konferenciji održati prezentaciju o njemačkim iskustvima u prevenciji gubitaka u trgovinama, a sudionicima konferencije ponudit će i konkretne primjere iz prakse.

ScreenShot001O kaznenim djelima krađa u maloprodaji govorit će Rafael Krešić iz Općinskog kaznenog suda u Zagrebu koji se kao sudac u svakodnevnom radu susreće s imovinskim deliktima koji, kako bilježi sudska praksa, pokazuju unazad tri godine zabrinjavajući trend u sferi kaznenih djela krađa i razbojničkih krađa.

Na konferenciji će govoriti, među ostalima i Marijan Ružman, direktor korporativne sigurnosti Peveca koji će održati predavanje pod nazivom: “Ulaganjem u tehniku i edukacijom zaposlenika do smanjenja štetnih događaja”, potom Aleksandar Rajčević, Risk and Compliance manager iz Ikee koji će također govoriti o tome na koji način ulaganje u ljudske potencijale pridonosi smanjenju rizika i gubitaka u maloprodaji, a bit će zanimljivo čuti što po tom pitanju ima za reći i nezavisni sigurnosni stručnjak Darko Gelo.

Na konferenciji SIGShop 2016 govorit će se i o ulozi suvremene tehnologije i opreme u povećanju sigurnosti u maloprodaji, pa će tako predavanja održati Renata Dončević iz Alarm Automatike, Željko Peran iz tvrtke Peran d.o.o., a svoja iskustva u zaštiti trgovačkih centara sudionicima će prenijeti i Damir Trut, član uprave Bilić-Erić Security i Miha Senčar, komercijalni direktor i koordinator grupe Tenzor (ProTrade Croatia).

Konferencija će završiti panel raspravom koju će moderirati Darko Gelo, a na kojoj će stručnjaci govoriti o sigurnosnim rizicima i njihovoj prevenciji u maloprodaji.

Pogledajte uvjete sudjelovanja i prijavite dolazak na konferenciju ovdje.