U sklopu Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom Centar za kvalitetu Hrvatske gospodarske komore organizirao je besplatnu dvodnevnu HACCP radionicu koja je održana 24. i 25. siječnja u prostorijama HGK u Zagrebu, izvijestili su iz Komore.

Svrha je radionice upoznati sudionike sa zakonodavnim uvjetima na području sigurnosti hrane i pojasniti obveze subjekata u poslovanju s hranom.

U praktičnom dijelu cilj je upoznati SPH s načinima udovoljavanja zakonodavnim uvjetima, praktičnim primjerima iz prakse, radi izrade ili kontrole usklađenosti vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane, temeljenih na HACCP načelima.

HACCP radionica namijenjena je svim subjektima u poslovanju s hranom, voditeljima i članovima HACCP tima koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao zakonodavnu obvezu vezanu uz odredbe Zakona o hrani.

Namijenjena je i svim drugim zainteresiranim stranama koje na bilo koji način sudjeluju u provođenju istog zakonodavnog okvira u proizvodnji, preradi ili distribuciji hrane u prehrambenom lancu. Voditelj HACCP radionice je mr. sc. Nevenka Gašparac, dr. vet. med.