Tvornica keksa i vafla Mira unatoč teškim uvjetima poslovanja zbog koronavirusa, prošle je godine poslovala pozitivno. Kako ističu u tvrtki, plan proizvodnje od 6.413 tona je ispunjen, a 80% proizvoda isporučeno je na inozemno tržište.

“Kad sve zbrojimo i oduzmemo možemo biti zadovoljni. Radilo se u otežanim uvjetima, ali plan proizvodnje smo ispunili, za razliku od plana prodaje koji je bio manji za 3,6%”, rekla je Marina Stupar, pomoćnica direktora tvrtke.

Prema njenim riječima, Mira je u svim okolnostima koje su snašle gospodarstvo prošle godine, ostvarila i dobit, doduše, ne planiranu, ali dovoljnu da se može reći da se uspješno poslovalo, prenosi portal indikator.ba.

“Dobit je prošle godine iznosila 588.000 KM što je 50% plana”, naglasila je Stupar dodajući da je u Miri prošle godine zabilježen i rast plaća.

Tvrtka je u 2020. uložila u novu liniju pa se uskoro na tržištu mogu očekivati i neki novi proizvodi. Međutim, najveća investicija i dalje je objekt na Svalama, gdje se planira preseliti kompletna proizvodnja.

Za tvrtku je ključno što je zadržala mogućnost plasmana na dosadašnja tržišta budući da se 80% Mirinih proizvoda izvozi.

“Zahvaljujući odgovornom poslovanju i kvaliteti proizvoda, zadržali smo tržište Hrvatske i regije, potom zapadnoeuropskih zemalja, SAD-a, Kanade i Saudijske Arabije”, zaključila je Stupar.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!