Tvrtka Ribola d.o.o. osnovana je 1992. godine u Kaštel Kambelovcu, gdje je i otvorena prva trgovina mješovitom robom. Godine 2005. tvrtku preuzima Nird d.o.o. te postaje njen 100%-tni vlasnik. Od tada lanac trgovina Ribola bilježi znatan tržišni rast te postaje jedan od najvećih trgovačkih lanaca na području Dalmacije i otoka s prodajnom mrežom koja broji 80 lokacija zapošljavajući više od 650 djelatnika.

Zahvaljujući dugogodišnjoj izgradnji odnosa s dobavljačima, članstvu u Ultra gros grupaciji, vlastitoj stanici za otkup svježeg voća i povrća, izvrsnoj suradnji s domaćim mesarima, pekarnama i ribarnicama, Ribola može svojim kupcima ponuditi široki asortiman artikala po konkurentnim cijenama koji zadovoljavaju visoke standarde kvalitete i sigurnosti. U Riboli kontinuirano rade na razvoju i opremljenosti svoje prodajne mreže kako bi svojim kupcima pružili najkvalitetniju uslugu pa su u tim nastojanjima odlučili investirati i u moderni TOMRA sustav za automatizirani povrata ambalaže.

Prvi TOMRA T-63 TriSort sustav ugrađen je na lokaciji Ribolinog prodajnog centra u Kaštel Gomilici te se planira nastavak ugradnje u druge prodavaonice kako bi se kupcima omogućio jednostavniji otkup ambalaže, a djelatnicima smanjeni opseg procesa. Ovakav automatizirani prihvat ambalaže osigurava veće zadovoljstvo kupaca, smanjuje se stvaranje otpada jer se ambalaža sustavno sortira, drobi i efikasnije transportira, dok trgovac uz te benefite ostvaruje i veću manipulativnu naknadu po jedinici ambalaže.

Naime, za preuzimanje otpadne ambalaže od pića putem aparata po jedinici drobljene otpadne ambalaže propisana je manipulativna naknada od 0,14 kuna za 2020., od 0,16 kuna za 2021. te od 0,18 kuna za 2022. godinu i nadalje. Država putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stimulira trgovce na iskorak u ovakve investicije koje brzo pokazuju svoju vrijednost i generiraju povrat ulaganja. Osim toga, ovakav sustav omogućava da se djelatnici ovog dućana Ribole mogu u još većoj mjeri fokusirati na svoje kupce te obavljati druge zadatke u prodavaonici, čime se također kreira vrijednost kroz efikasnije poslovanje jer više nije potrebno plaćati djelatnika za ovaj dio posla koji je sada automatiziran.

U ovom dalmatinskom trgovcu poručuju kako će na unaprjeđenju svog poslovanja ustrajati i dalje kako bi svojim kupcima nastavili pružati vrhunsku uslugu na koju su navikli već punih 28 godina.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!