U Sisku započela kampanja “Doručak s hrvatskih farmi”

“Doručkom s hrvatskih farmi” u Sisku počela je četverogodišnja promotivna kampanja domaćih poljoprivrednih proizvoda koju organizira Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA) u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede.

Kampanja uključuje upotrebu znaka HPA kao jamstva kvalitete poljoprivrednih proizvoda: mesa, jaja, mlijeka, meda, brašna i pekarskih proizvoda s hrvatskih polja i farmi.

Na toj manifestaciji, koja je bila uvod u savjetovanje uzgajivača goveda u Hrvatskoj, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je da Ministarstvo mora biti zaštitnik hrvatske poljoprivrede.

“Očito smo kod proizvodnje hrane napravili neke pogreške u prošlosti te zanemarili, a u nekim segmentima i uništili hrvatsku proizvodnju. Poručujem svim našim poljoprivrednim proizvođačima da su vremena kada se nije brinulo o poljoprivredi prošla”, rekao je Tolušić.

Što znači znak kvalitete s novim vizualnim identitetom, objasnio je ravnatelj HPA Zdravko Barač. Tim se znakom, kako je rekao, proizvođači uključuju u promotivnu kampanju, prehrambena industrija potvrđuje kvalitetu, podrijetlo i prepoznatljivost svojih proizvoda, a potrošači dobivaju vjerodostojnu informaciju o proizvodu.

Spomenuo je kako je lani znak kvalitete bio istaknut na osam milijuna kutija za jaja, njime se koristilo 105 proizvođača meda, četiri proizvođača brašna i drugi.

Domaćin manifestacije, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, spomenuo je kako županija podupire poljoprivrednike putem projekta Kupujmo lokalno, odnosno otvaranje trgovina u kojima se nudi oko 350 isključivo domaćih poljoprivrednih proizvoda. Na taj način, dodao je, nastoji se sačuvati selo i mala seoska gospodarstva. (hrt.hr)

Prethodni članakNovi Ledo Lollipop
Sljedeći članakBadel povećava izvoz za američko tržište