Jučer je oko 18,30 sati u osječkoj Šećerani izbio veliki požar. Nakon gotovo 13 sati osječki su vatrogasci uspjeli ugasiti velik požar u Tvornici šećera. U požaru nije nitko ozlijeđen.

Riječ je o iznimno opasnom požaru zbog veličine hale u kojoj je izbio, te ogromne količine paletiranih briketa stočne hrane i šećera koji je pakiran u najlonske vreće, zbog čega je nastao gusti dim, rekao je zapovjednik osječke Javne vatrogasne profesionalne postrojbe Boris Banjan.

Skladište osječke Šećerane, u kojem je izbio požar, dugačko je 100, a široko 30 metara. U cijelom skladištu koje je drvenom pregradom podijeljeno na dva dijela, nalazilo se 3,5 tisuća tona briketa stočne hrane i dvije tisuće tona šećera.

Požar je izbio u stropu gdje se nalazi gumena transportna traka, najvjerojatnije zbog trenja, ali je problem bio u početnom gašenju jer se ispod trake nalazi metalna zaštita, rekao je vatrogasni zapovjednik Banjan.

Radnici tvrtke sa strojevima iznose brikete, a vatrogasci dežuraju zbog opasnosti da se na nekom dijelu ta masa ne zapali. Materijalna šteta je ogromna, ali na svu sreću ozlijeđenih nije bilo. (HRT)