HEINEKEN_foto2Novo globalno istraživanje o stavovima milenijalaca (starosti 21-35 godina) prema konzumaciji alkohola pokazalo je da su samosvijest i zadržavanje kontrole nad ponašanjem motivirajući čimbenici za umjerenost tijekom večernjih izlazaka – čak 75% ispitanih tvrdi da su ograničili količinu alkohola koju konzumiraju tom prilikom.

Zbog sve veće popularnosti i dosega društvenih mreža, zadržavanje kontrole nad vlastitim ugledom ovoj je skupini postalo od iznimne važnosti.

Istraživanje, koje je za kompaniju Heineken provela tvrtka Canvas, obuhvatilo je 5.000 ljubitelja premium piva, starosti 21-35 godina, iz pet različitih zemalja, a dio je najnovije “Enjoy Heineken® Responsibly” kampanje pod imenom “Moderate Drinkers Wanted” kojom se potiče trend odgovorne konzumacije.

Heineken_infografika Heineken_infografika_2 Heineken_infografika_3 Heineken_infografika_4Iz kompanije Heineken poručuju kako ovo istraživanje pokazuje da umjerenost postaje aktivan izbor za generaciju kojoj je vlastiti ugled vrlo važan i koja uvijek želi imati kontrolu nad svojim ponašanjem.

Odgovorna konzumacija alkohola omogućava milenijalcima oblikovanje vlastitog ugleda i najbolje moguće iskorištavanje svake prilike koja im se pruži. Zbog utjecajnosti društvenih mreža, ovoj je skupini osobni brend’od ključne važnosti pa se zato sve više govori o kvaliteti umjesto kvantiteti.

“Milenijalci su odrasli u vremenu tehnoloških i gospodarskih promjena te globalizacije. To je rezultiralo drugačijim pogledom na život nego što su ga imale prijašnje generacije. Oni su posvećeni pozitivnom životnom stilu, a umjerena konzumacija jedan je od njegovih aspekata”, kaže Goal Auzeen Saedi, psiholog i stručnjak za ponašanje.