Mario Mihelj, Nela Bucevic, Ante Udovicic, Helena Loncar, Nenad KukurinMetro Cash & Carry predstavio je projekt Metro Junior Top Chef. U projektu će sudjelovati trinaest srednjih škola čiji će odabrani maturanti kuharskog usmjerenja, uz vodstvo mentora Ante Udovičića, Nenada Kukurina i Maria Mihelja, učiti o najnovijim trendovima u pripremi hrane.

“Metro Cash & Carry surađuje s 95% hrvatskih restorana i hotela, što nam omogućuje uvid u potrebe ugostiteljskog sektora u Hrvatskoj. Odlučili smo pozvati naše partnere da projektom Metro Junior Top Chef doprinesemo osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj. Budući kuhari naučit će nove trendove u gastronomiji i kulinarstvu, saznat će kako je surađivati s vrhunskim kuharima i iz prve ruke će iskusiti kompetitivnost kulinarske profesije”, izjavila je Helena Lončar iz Metro Cash & Carryja.

Trinaest maturanta imat će priliku pokazati svoje znanje i odmjeriti kulinarske sposobnosti u sučeljavanjima koja će se održati u Kastvu i u Zagrebu. Kandidati će dobiti popis namirnica te će morati odlučiti kojim će jelom impresionirati svoje mentore.

U Kastvu će o tri najbolja kandidata odlučiti glavni kuhar i vlasnik restorana Kukuriku Nenad Kukurin, dok će tri najbolja u Zagrebu odabrati glavni kuhar restorana Paradigma Ante Udovičić i glavni kuhar restorana Mundoaka Mario Mihelj.

“Svjestan važnosti mentora u razvoju i usavršavanja mladih kuhara, sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv Metro-a da uz chefove Maria Mihelja i Nenada Kukurina budem dio mentorskog tima koji će u projektu Metro Junior Top Chef usmjeriti svoje iskustvo i stručnost u razvoj struke i ostvarivanje punog potencijala mladih kuhara”, rekao je Ante Udovičić, glavni kuhar restorana Paradigma i mentor u projektu.

Nenad Kukurin, Ante Udovicic, Mario Mihelj, Ivana PelesŠest odabranih kandidata sudjelovat će u trodnevnoj edukaciji pod vodstvom mentora u kulinarskom institutu Kul IN u Sisku. Nakon toga slijedi finalno sučeljavanje na kojem će biti odabran pobjednik Metro Junior Top Chefa.

U finalnom sučeljavanju kandidati će dobiti namirnice i jelo koje moraju pripremiti, a pobjednik će osvojiti dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul IN koji s ALMA la Scuala Internazionale di Cucina Italiana razvija programe profesionalnog usavršavanja kuhara, dok će tri najbolja kandidata otputovati na prestižno kulinarsko natjecanje  Bocuse d’Or koje se održava u Budimpešti.