29.7 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 13:01
OstaloLogistikaUprava Panamskog kanala proširuje kapacitete novim rezervoarom

Uprava Panamskog kanala proširuje kapacitete novim rezervoarom

Novi rezervoar mogao bi stajati oko 1,2 milijarde dolara, a dodatnih 400 milijuna dolara bit će uloženo u lokalne zajednice

Tranzitni kapaciteti Panamskog kanala bit će prošireni nakon dovršetka radova na novom rezervoaru, izvijestila je uprava, naznačivši da bi za šest godina ključnim plovnim putem trebalo prolaziti 36 brodova dnevno.

Projekt akumulacije rijeke Indio postat će dio mreže umjetnih jezera koja brodovima omogućuje tranzit i osigurava vodoopskrbu.

Novi rezervoar mogao bi stajati oko 1,2 milijarde dolara, a dodatnih 400 milijuna dolara bit će uloženo u lokalne zajednice, izvijestio je šef uprave Panamskog kanala Ricaurte Vasquez.

“Predstoji nam šest godina gradnje”, dodao je Vasquez.

Projekt će po njegovim riječima donekle poboljšati uvjete za tranzit 36 brodova dnevno i podići razinu sigurnosti za plovnu rutu.

U lipnju uprava je objavila da će zahvaljujući kišnim oborinama koje su podigle razinu vode Neopanamax i Panamax od 5. kolovoza moći primiti 35 brodova dnevno.

Oborine su stvorile uvjete za oporavak slivnog područja nakon prošlogodišnje suše.

UNCTAD je u veljači utvrdio da se tranzit kroz kanal zbog suše smanjuje unatrag dvije godine, a početkom 2024. sveden je na samo 22 broda dnevno i gotovo je prepolovljen u odnosu na prosinac 2021., najprometniji mjesec u njihovim podacima. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Ove jeseni u Zagrebu ne propustite 3. PromoDays sajam promotivnih proizvoda

Podatak da 72 % klijenata vjeruje da je kvalitetan promotivni proizvod izravno povezan s ugledom tvrtke najbolja je pozivnica da dođete na sajam PromoDays,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...