29.7 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 13:54
VijestiZemljaUdruga dobavljača Agrokora zadovoljna rješavanjem graničnog duga

Udruga dobavljača Agrokora zadovoljna rješavanjem graničnog duga

Udruga će, kako navodi, pristupiti poduzimanju svih predradnji potrebnih za isplatu graničnog duga u kratkom roku

Udruga dobavljača Agrokora u utorak je izrazila zadovoljstvo činjenicom da su obaviješteni o isplati iznosa dugovanog temeljem zapisa o zajmu dobavljača u ukupnom iznosu od 85,97 milijuna eura, koji uključuje dug po zapisu i pripadajuću kamatu (granični dug).

“U ime Udruge dobavljača Agrokora, koja je imenovana kao administrator isplate graničnog duga temeljem Nagodbe sklopljene u postupku Izvanredne uprave nad društvom Agrokor d.d. i njegovim ovisnim i povezanim društvima, iskazujemo zadovoljstvo činjenicom da smo dana 9. srpnja 2024. obaviješteni o isplati iznosa dugovanog temeljem Zapisa o zajmu dobavljača u ukupnom iznosu od 85.968.233 eura, koji uključuje dug po zapisu i pripadajuću kamatu (granični dug), platnom agentu dobavljača”, navodi se u izjavi Hrvoja Filipovića, predsjednika Udruge dobavljača Agrokora.

Udruga će, kako navodi, pristupiti poduzimanju svih predradnji potrebnih za isplatu graničnog duga u kratkom roku, sve na način predviđen sklopljenom Nagodbom u svrhu čega je i sazvana Skupština Udruge za dan 15. srpnja ove godine.

“Mišljenja smo da isplata graničnog duga, zajedno s provedenim vlasničkim restrukturiranjem Fortenove grupe, predstavlja izvanredan napredak u namjeri stabilizacije poslovanja svih operativnih društava Grupe te stvaranju pretpostavki za njezin održivi razvoj na zadovoljstvo svih uključenih – potrošača, zaposlenika, dobavljača i ostalih dionika”, istaknuli su iz Udruge.

Posebno su pozdravili odluku društva Open Pass da, zajedno s ostalim ulagačima, u izazovnim vremenima sudjeluje u vlasničkom restrukturiranju koje osigurava stabilnost dugoročnog poslovanja i okončanje postupka restrukturiranja.

Podsjetimo, Fortenova grupa dovršila je transformaciju svoje vlasničke strukture u kojoj od danas nema niti jednog sankcioniranog, ruskog ili bjeloruskog dioničara, pri čemu je Open Pass postao većinski dioničar s udjelom od 93,78 posto.

Iz Udruge su zahvalili zaposlenicima i predsjedniku Uprave društva Fabrisu Perušku, i njegovim suradnicima na uspješnom oporavku i razvoju kompanije te nastavku dosadašnje prakse zastupljenosti dugogodišnjih dobavljača.

“Uvjereni smo da će provedeno vlasničko restrukturiranje Grupe dodatno poboljšati ovakvu suradnju i praksu”, ističe u izjavi Filipović u ime Udruge dobavljača Agrokora. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Prihod Sueskog kanala smanjen za četvrtinu

Kanalom je u netom završenoj financijskoj godini prošlo 20.148 brodova, za 22,3 posto manje nego godinu ranije Prihod Sueskog kanala pao je gotovo za četvrtinu...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...