ShoppingNova studija otkrila je kako je 92% kupaca spremno “prevariti” omiljene trgovce, a njih samo 8% je u potpunosti odano svom izabranom retail brendu.

Istraživanje, koje je provedeno od strane ICLP tvrtke zajedno sa sveučilišnim profesorom Ron Roggeom, također je pokazalo da će 91% vjernih potrošača svoj omiljeni brend trgovca preporučiti drugima.

Osim toga, rezultati pokazuju da će 75% Britanaca kupiti više ako su nagrađeni, a 63% će potrošiti više ako trgovci nastoje razumjeti individualne potrebe kupca i trude se poboljšati cjelokupno poslovanje.

“Marke danas teško pronalaze način da se zbliže s kupcima prvenstveno zbog visoke razine izbora”, rekao je Jason De Winne, generalni menadžer u ICLP-u, te nadodao:”Naše je istraživanje pokazalo da potrošači žele izgradili emocionalnu povezanost s brendovima sličnu onoj kakvu imaju s prijateljima i drugim voljenim osobama.”

Dobra komunikacija, pouzdanost, dosljednost, nagrada i priznanje neke su od pozitivnih stavki koje potrošači žele iskusiti i kod svog omiljenog brenda.”