podravka-zacini-vegetaNajpoznatiji proizvod u Podravkinom asortimanu je Vegeta kao apsolutni autoritet na tržištu dodataka jelima od povrća i začinskog bilja.

Stvorena je 1959. godine, a popularna je zato što ne dominira okusom, već nadopunjuje i zaokružuje izvornu aromu svakog jela.

Na tržištu se može naći pakirana u vrećicama raznih gramatura od kojih su najpopularnije one od 250 i 500 grama.

U 2009. godini lansirana je Vegeta pakirana u staklenoj dozi od 400 grama kako bi se nagradila vjernost i povjerenje potrošača.

Kao odgovor na naraslu svijest potrošača i potrebu za zdravim i prirodnim proizvodima 2010. godine lansirana je Vegeta Natur koja predstavlja inovaciju u dodacima jelima i u potpunosti je u skladu s trendovima zdrave prehrane. Na tržištu je dostupna pakirana u vrećicu od 150 grama i kartonsku dozu od 300 grama.

U asortimanu Vegete postoje i specijalni dodaci jelima Vegeta Twist koji predstavljaju kombinaciju sušenog povrća i začina namijenjenih za pripremu određenih jela: piletine, svinjetine, grila, ribe, salate i krumpira.

U skladu s najnovijim prehrambenim trendovima u Hrvatskoj Vegeta Twistevi su lansirani i u Natur liniji koju čini asortiman od sedam proizvoda: piletina, svinjetina, gril, riba, salata, bruskete te rajčica i mozzarella.

Podravka ima razvijenu suradnju sa svim značajnijim trgovačkim lancima u Hrvatskoj te s cijelim nizom malih trgovaca.

“Potrošači traže Podravkine proizvode i oni imaju vrlo značajan udio u prodaji svakog trgovca te su obvezni dio njihova asortimana, bez obzira radi li se o hipermarketima ili malim kvartovskim dućanima”, ističe Marcel Janeković, direktor marketinga jela i dodaci jelima Podravke.

Nedavno je lansirana nova linija proizvoda Vegeta mix te Vegeta marinade kao idealno rješenje za brzo i jednostavno mariniranje. Asortiman se sastoji od četiri tekuće mješavine za mariniranje: univerzalna, mediteranska, pikantna i s češnjakom.