Veliko finale Barcaffe Barista Cupa

Nakon pažljivog ocjenjivanja, odabrani su najbolji od najboljih, ukupno devet finalista iz regije

Najveće regionalno natjecanje, u organizaciji Barcaffea održat će se u Zagrebu, 1. listopada, na Međunarodni dan kave, u Barcaffe Academiji, trening centru za bariste i caffe baru za sve ljubitelje vrhunskog espresa. Nakon mnogobrojnih pristiglih prijava i impresivnih radova, žiri je imao izazovan zadatak odabrati devet najboljih natjecatelja u regiji.

Nakon pažljivog ocjenjivanja, odabrani su najbolji od najboljih, ukupno devet finalista iz regije. Troje natjecatelja iz Hrvatske koji će pokazati svoja mala umjetnička djela su Andrej Vajčner, Marko Čačić i Kristijan Tomeković. Od slovenskih natjecatelja najboljima su se pokazali Katarina Feucht, Eva Bogdan i Klemen Maček, a predstavnici Srbije koji će se boriti za ovu prestižnu titulu su Mateja Putić, Nikola Milićević i Vanja Viner.

Stručni žiri čine renomirani suci, neki od najboljih stručnjaka u regiji. Tu su Nik Oroši, najpoznatiji hrvatski barista, višestruki Barista Champion, vlasnik pržionice za specialty kavu, dobitnik nagrade World Baristas Choice Award, Peter Ševič, AST trener i stručnjak za specialty kavu, Aleš Gorenc, pobjednik slovenskog Barista Cupa 2022. godine, Renata Kočevar, L.A.G.S. trenerica i državna prvakinja 2019. godine u kategoriji crnog lončića, Filip Lipnik, barmen, profesor i vlasnik škole “Art of Bar Academy”, Matija Matijaško, pobjednik Ljubljana Barista Battle i glavni edukator Barcaffè akademije Hrvatska i Novak Nenezić, Barcaffè barista trener, član svjetskog udruženja barmena.

Devet predstavnika regije imat će priliku pokazati svoje umijeće i izvrsnost u pripremanju kave, a ocjenjivat će se u tri kategorije: natjecanje u pripremi espressa, free-por latte i pića s potpisom.

Pobjednik osvaja prestižnu L.A.G.S. edukaciju i certifikat, 2.000 eura, trening prženja kave sa Nikom Orošijem te Barcaffe barista edukaciju.

Barista Cup je otvoren za javnost, a posebice za ljubitelje kave i sve entuzijaste koji se žele pobliže upoznati s ovakvom vrstom umjetnosti. Posjetitelje očekuje najbolja kava u gradu i dobra zabava, a za dobru atmosferu i podršku natjecateljima pobrinut će se voditelji Ana Radišić i Joško Lokas.

Barcaffè – tradicija duga pola stoljeća
Barcaffè je brend s tradicijom dugom 50 godina, posvećen odabiru samo najkvalitetnijih zrna kave na njezinom putu od sunčanih plantaža do šalice savršenog espressa. Barcaffè kontinuirano prati trendove i osluškuje nove zahtjeve svojih partnera i korisnika, uz fokus na stalni razvoj i unapređenje proizvodnje i proizvoda primjenjujući inovacije i brigu o kvaliteti.

Dodatnu potvrdu vrhunske kvalitete dokazuje osvajanje 13 zlatnih medalja na Međunarodnom natjecanju u degustaciji kave (International Coffee Tasting), a posljednju je osvojio prošle godine Barcaffè espresso India Single Origin. Profesionalnim natjecanjima poput ovog, Barcaffè želi pokazati svoju ljubav, posvećenost i strast prema kavi, ujedno gradeći imidž eksperta u sferi espressa i pružajući priliku svim zainteresiranim baristima da ulažu u svoje znanje i dalje napreduju u ovoj veoma popularnoj profesiji.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakZelena tranzicija – Aktualno: Iskoristiti domaći energetski potencijal
Sljedeći članakKonferencija AZTN-a: “25 godina izazova i uspjeha”