Kao generalni sponzor Špancirfesta, varaždinskog festivala uličnih šetača koji je na rasporedu od 23. kolovoza do 1. rujna, Vindija i ove godine predstavlja svoj program namijenjen najmlađima, izvijestili su iz te prehrambene tvrtke.

Petnaesto izdanje Špancirfesta, najpoznatijeg hrvatskog festivala uličnih šetača, Vindija će obilježiti uveseljavanjem mališana u Vindilandu, dječjem svijetu koji i ove godine na prostoru varaždinskog Starog grada donosi brojne atrakcije i zanimljivosti.

Uz već standardne kreativne, plesne i sportske radionice, ovogodišnji Vindiland donosi i potpuno nove programe. Među najzapaženijima svakako je Vindino avanturistički park, koji je ime dobio po Vindijinim mliječnim i sirnim desertima ukrašenim likom simpatičnog malog dinosaura.

Vindino će male posjetitelje Vindilanda pratiti i u igri Pazi gdje gaziš, a svi oni koji u sebi imaju istraživačkog duha moći će fotografirati Vindino maskotu kako šeće ulicama grada ili rješavati dnevne zadatke koje će im Vindijin mliječni junak postaviti.

Nakon dnevnog programa koji traje od 10 sati ujutro do 20 sati navečer, Vindiland se pretvara u popularno Kino pod zvijezdama koje donosi aktualne filmske poslastice za velike i male ljubitelje sedme umjetnosti.

Dinamičan raspored Vindilanda upotpunit će i brojni gosti među kojima su i članovi Vindijinih sportskih i umjetničkih klubova, a jedan od vrhunaca programa svakako će biti Milk night, glazbeno – scenski spektakl posvećen mlijeku, Vindijinu temeljnom proizvodu, koji je na rasporedu 29. kolovoza.