badel-viro-st-nicolaus-midiTvornica šećera Viro izgleda ipak ne ulazi u konzorcij koji će sa slovačkim St. Nicolausom kroz predstečajnu nagodbu pokušati ući u vlasničku strukturu Badela 1862.

“U dopisu Odvjetničkog društva Uskoković i partneri, koje se predstavilo u svojstvu punomoćnika konzorcija St. Nicolaus i Viro Grupe, držimo potrebnim ukazati na činjenicu da je Viro 22. studenog 2016. godine u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala dao obavijest investicijskoj javnosti (koja je objavljena na Zagrebačkoj burzi), iz koje je vidljivo da Viro u postupku predstečajne nagodbe nad Badelom 1862 sudjeluje isključivo kao vjerovnik Društva, a ne kao subjekt koji se uključuje u ‘utrku koja će se voditi za otkup tražbina Badelovih vjerovnika’ te da se interes Vira sastoji u što kvalitetnijem i efikasnijem restrukturiranju Badela 1862”, priopćeno je iz Badela.

“U odnosu na navedeno, ukazujemo na to da je upitna vjerodostojnost sadržaja dopisa Odvjetničkog društva Uskoković i partneri zato što navedeno odvjetničko društvo uz dopis nije priložilo dokaz samog postojanja ‘konzorcija’ za koji Odvjetničko društvo Uskoković i partneri navodi da ima ovlaštenje za zastupanje. Nadalje, to odvjetničko društvo nije dostavilo uz predmetni dopis odvjetničku punomoć kao dokaz legitimacije za zastupanje tzv. konzorcija St. Nicolaus i Viro Grupe”, dodaju.

Osim što sumnjaju u postojanje konzorcija, navode kako je dopis St. Nicolausa pun neistina i netočnih podataka.

“Ono što je najvažnije istaknuti je da u postupku prikupljanja ponuda za odabir strateškog investitora koji će se uključiti u provedbu mjera financijskog i operativnog restrukturiranja društva Badel 1862, u okviru postupka predstečajne nagodbe, nikada nije zaprimljena ponuda konzorcija na koji se poziva u predmetnom dopisu”, objašnjavaju te zaključuju: “Navodi iz predmetnog dopisa Odvjetničkog društva Uskoković i partneri o statusu Društva, navodnoj netransparentnosti procesa, tendencioznosti, pogodovanju i nepoštivanju zakonskih odredbi u ovom procesu nisu točni i kao takvi uzrokuju štetu Društvu i interesima Društva, slijedom čega će Društvo poduzeti odgovarajuće pravne radnje.”

Viro je pak na stranicama Zagrebačke burze objavio obavijest kako je interes za sudjelovanje u predstečaju Badela iskazala tvrtka Oštrc, inače vlasnik Dalmacijavina.

“S druge strane, Viro, odnosno njezino društvo-kći Sladorana ima određena nepodmirena potraživanja od Badela 1862 te u istome postupku sudjeluje kao vjerovnik Badela 1862, a ne kao subjekt koji se uključuje u ‘utrku koja će se voditi za otkup tražbina Badelovih vjerovnika.” (tportal.hr)