VijestiZemljaVirtualna maloprodaja: Trillenium započeo s probnim radom

Virtualna maloprodaja: Trillenium započeo s probnim radom

trilleniumPrvi svjetski trodimenzionalni shopping centar prvo će se širiti u Kanadu, kako bi se povezao s američkim kompanijama i na taj način započeo probijanje na najvažnije, američko tržište

Unatoč početnim tehničkim poteškoćama pri prezentaciji prvi svjetski oniline shopping centar Trillenium započeo je s testnim radom u koji je uključio zakupce, druge suradnike i novinare kao dio faze poboljšavanja, kako bi se tijekom sljedećeg mjeseca ‘otvorio’ za cjelokupno građanstvo, najavljeno je u srijedu na konferenciji za medije.

Riječ je o 180 tisuća virtualnih kvadrata u kojima će, zasad samo Hrvati moći kupovati u trodimenzionalnom obliku, te kao u kompjuterskim igrama, šetati prodavaonicama Konzuma, Tisak Medie, Kozma, Mercatora, Intersporta, ili Technomaxa, Linksa, Garmina,Ili One2Playa, a iako je planirano prostor popuniti s 90 domaćih i inozemnih tvrtki, sljedeći će mjesec proraditi dvadesetak dućana.

Prema riječima Hrvoja Prpića, investitora i suvlasnika Trilleniuma, odnedavno i savjetnika nove Uprave HGspota, prvo širenje Trilleniuma bit će u Toronto, koje će on financirati.

Prpić je uložio već milijun eura, a kada sustav profunkcionira, očekuju oko 100 milijuna kuna prometa godišnje. Plan je povezivanje s američkim tvrtkama kroz Kanadu te nastavak širenja u zemlje brzog interneta.

Cijene u virtualnim dućanima će ovisiti o zakupcima, u svakom će se nalaziti i prodavač, a može se plaćati na tri načina – karticom, prepaid, ili kod preuzimanja dostave.

Zaradu bi Trilleniumu trebala donijeti provizija od prometa, kao i iznajmljivanje poslovnog prostora, na primjer cijena izloga je 1.000 kuna mjesečno, a kvadrat u dućanu 25 lipa.

U Trilleniumu je izražena i socijalna mreža, slična Facebooku, zbog čega u dućanu kupac neće biti sam, no moći će i regulirati postavke po kojem ga drugi prolaznici-kupci vide ili ne.

Prema riječima direktora Trilleniuma, Tomice Radoševića, nakon početne faze prodaje u koju je uključeno oko sto tisuća artikala, na redu je nadograđivanje, odnosno ponuda usluga poput bankarskih ili kupovina osiguranja.

Osim toga, u Trilleniumu računaju da će veliki hit biti virtualne konferencije, koje će kompanijama uštedjeti mnogo novca, a približiti poslovne partnere.

Važno je spomenuti da se svaki kupljeni proizvod može vratiti u roku sedam dana uz povrat novca, a kako bi još više uvjerili svoje kupce u isplativost ovakvog načina kupnje, uveli su i dodatne pogodnosti.

Na primjer, prilikom dostavljanja obuće, kupac će moći isprobati i broj veće i broj manje cipele od naručenih jer će dostavljač doći s tri para kako bi se odigralo ono možda i najbitnije prije kupnje – isprobavanje. (Bankamagazin)

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...