29.7 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 13:02
Tržišne komunikacijeDOPVolonteri udružili snage za očuvanje zelene oaze grada Zagreba

Volonteri udružili snage za očuvanje zelene oaze grada Zagreba

U volonterskoj akciji sudjelovalo je nešto više od 70 zaposlenika tvrtke L’Oréal, koji su uz podršku Veslačkog saveza grada Zagreba doprinijeli još ljepšem okruženju omiljenog sportsko rekreacijskog centra

Zelena oaza Zagreba, ŠRC Jarun, puno je više od sportskog i rekreacijskog centra jer predstavlja dom za više od 130 vrsta ptica i 29 vrsta riba. Od šest jedinstvenih otoka i dva prekrasna jezera do mogućnosti bavljenja raznim sportovima i prostora za druženje, ŠRC Jarun nudi ponešto za svakoga. Kako bi se očuvala ljepota ovog rekreacijskoj središta Zagreba, održana je velika volonterska akcija uređenja.

Jedinstvenost Jaruna ogleda se i u mogućnostima za bijeg od svakodnevnog stresa. Oni koji žele uživati u cjelodnevnom boravku na svježem zraku, bilo da su sportaši, rekreativci ili ljubitelji opuštanja uz roštilj s prijateljima, već desetljećima dolaze na “zagrebačko more” u potrazi za mirom i opuštanjem u prirodi. Kako bi iskustvo svih posjetitelja bilo još ljepše i kvalitetnije, volonteri su zamijenili svoje uredske stolice radnim rukavicama i proveli cijeli dan na Jarunu. U volonterskoj akciji sudjelovalo je nešto više od 70 zaposlenika tvrtke L’Oréal, koji su uz podršku Veslačkog saveza grada Zagreba doprinijeli još ljepšem okruženju omiljenog sportsko rekreacijskog centra. Marljivo su čistili jezero od lokvanja, uređivali prostor oko skladišta čamaca te sakupljali otpad oko jezera. Povod volonterskoj akciji je globalna inicijativa tvrtke “Dan građana” (Citizen Day) u okviru koje zaposlenici L’Oréala diljem svijeta daju svoj doprinos lokalnoj zajednici u kojoj žive i rade.

“Zajedno gradimo bolju budućnost za naš sport i za sve nas te činimo korake prema stvaranju boljeg okruženja za sve sportaše koji svakodnevno ulažu maksimalan napor kako bi postigli vrhunske rezultate. Ova volonterska akcija nije samo čin ljubaznosti, već i podrška koja će omogućiti našim veslačima bolje uvjete za trening i natjecanje. Zahvaljujemo se volonterima na njihovom vremenu, trudu i predanosti”, poručio je Mićo Mikulić, izvršni direktor Hrvatskog veslačkog saveza.

“Ova već tradicionalna volonterska akcija pruža nam priliku da doprinesemo lokalnoj zajednici u kojoj djelujemo. Vjerujem da su svi stanovnici Zagreba barem jednom posjetili Jarun, a ovom akcijom želimo potaknuti posjetitelje da i sami doprinesu očuvanju ovog prostora”, izjavila je Irena Šarić Dombaj, direktorica korporativnih komunikacija L’Oréala za Adria Balkan regiju.

L’Oréal svojim zaposlenicima kroz Citizen Day (Dan Građana) pruža priliku da radni dan provedu volontirajući. Tako je samo 2023. godine u sklopu Dana Građana podržano 775 neprofitnih organizacija u 73 zemlje diljem svijeta, a volonteri tvrtke L’Oréal volontirali su preko 97.000 sati. Inače, u ovoj akciji svake godine sudjeluje oko 30.000 zaposlenika, a ovogodišnja 15. akcija u Hrvatskoj jasno pokazuje kako se malim koracima i dobrom voljom volontera može doprinijeti razvoju lokalne zajednice i bioraznolikosti.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Ove jeseni u Zagrebu ne propustite 3. PromoDays sajam promotivnih proizvoda

Podatak da 72 % klijenata vjeruje da je kvalitetan promotivni proizvod izravno povezan s ugledom tvrtke najbolja je pozivnica da dođete na sajam PromoDays,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...