Za vikend u City centru Split 180 tisuća posjetitelja

Nakon što je u petak otvoren, trgovački centar City Center One Split do konca vikenda posjetilo je više od 180.000 posjetitelja, priopćeno je danas iz tog trgovačkog centra.

Prema registarskim oznakama automobila, posjetitelji su većinom dolazili iz Splita i okolnih gradova Dalmacije, a zamijećen je i visok postotak posjetitelja iz susjedne Bosne i Hercegovine, napominju iz City centra.

Ukupna površina splitskog City Centra One iznosi 180.000 četvornih metara te uključuje tri etaže prodajnog prostora i pet etaža garaža s 2.700 parkirališnih mjesta.

Na više od 50.000m² otvoreno je 87 poslovnih prostora trgovačkog, ugostiteljskog i uslužnog sadržaja, a do kraja godine otvorit će ih se još 20, navodi se u priopćenju.

Od brendova posebice se izdvajaju već etablirane marke u Dalmaciji poput DM-a, New Yorkera, Interspara i ostalih, a od novih tu su Müller, C&A, Humanic, Anne Christine, Konikom, Monsoon i dr. U proljeće se očekuje otvorenje sedam modernih kino dvorana s kojima u Hrvatsku ulazi austrijski Cineplexx.

Arhitektonsko rješenje potpisao je Nenad Mikulandra i njegov projektni ured Nemico iz Splita. Glavni izvođač radova je tvrtka Stipić Grupa, a na izgradnji, koja je trajala 14 mjeseci, radilo je 1.500 radnika.

Investitor Kaufmann grupa u izgradnju centra uložila je ukupno 140 milijuna eura.

city-center-one-split-ulaz-large