Zagreb Coffee&Chocofest od 6. do 9. veljače

Ljubitelji kave i čokolade početkom veljače u Zagrebu će moći zadovoljiti svoje zanimanje za trendovima i degustacijama te dvije namirnice u različitim oblicima na festivalu kave i čokolade Zagreb Coffee&Chocofest koji će se održavati od 6. do 9. veljače u prostorima Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) na Trgu žrtava fašizma.

Najavljujući danas taj festival, iz tvrtke-organizatora Tvornica događanja ističu da je riječ o novom festivalu koji je nastao spajanjem dosadašnjih festivala Zagreb Chocofest i CoffeeArt koji su se prije održavali na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

S obzirom na novu koncepciju i, kako kažu, višu programsku razinu, odabran je prostor HDLU-a u kojemu će se osim prezentacija i degustacija kava i čokolada moći pogledati i izložbe te performansi nekoliko svjetskih umjetnika koji u svom radu koriste kavu i čokoladu.

Festival će okupiti manje i srednje proizvođača iz Hrvatske, Slovenije i Rusije kao i neke uvoznike koji će predstaviti nove trendove u industriji čokolade i kave.

U sklopu festivala organizirat će i humanitarnu akciju, radionice vrhunskih majstora čokolade i barista te brojne nagradne igre za publiku, a kao zanimljivosti najavljuju da će predzadnjeg dana, 8. veljače, festival biti otvoren do ponoći, a završit će u nedjelju 9. veljače s Dječjim danom kada će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase i zabavnim čokoladnim čarolijama.

Prethodni članakAlkohol nije dobar za pamćenje sredovječnih muškaraca
Sljedeći članakSastanak Agrokora i vlasnika Mercatora odgođen za petak