Otvorenje robne kuće, koja će nuditi više od 9.000 proizvoda za uređenje doma na 38 tisuća kvadrata, očekuje se u ljeto 2014. godine

Iz tvrtke Ikea Hrvatska izvijestili su da je u srijedu započelo izvođenje glavnih, nadzemnih građevinskih radova na njihovoj robnoj kući u Zagrebu, javlja tportal.

Otvorenje robne kuće, koja će nuditi više od 9.000 proizvoda za uređenje doma na 38 tisuća kvadrata, očekuje se u ljeto 2014. godine. U trenutku otvaranja, Ikea Hrvatska imat će oko 300 zaposlenih.

Za izgradnju robne kuće Ikea u Hrvatskoj bit će zadužena tvrtka Strabag koja je na međunarodnom natječaju dobila posao vrijedan 165 milijuna kuna. Ovoj fazi gradnje prethodio je niz opsežnih pripremnih radova. Tvrtka Zagorje gradnja izmjestila je melioracijski kanal, a vrijednost radova iznosila je nešto više od sedam milijuna kuna.

Tvrtka Bauer Spezialtiefbau, primjerice, izvodi radove na dubokom temeljenju u vrijednosti od 25 milijuna kuna. Tvrtka Kamgrad je izvodila radove u vrijednosti sedam milijuna kuna koji su uključivali zemljane radove i pripremu gradilišta. U ovom paketu radova angažirana je i tvrtka Tehnika koja montira betonsku konstrukciju buduće robne kuće, a vrijednost njihovog ugovora je 25,5 milijuna kuna. Također, sa 100 milijuna kuna Ikea sufinancira izgradnju novog prometnog čvorišta Ivanja Reka i pristupnih cesta te niz ostalih infrastrukturnih projekata u okolici buduće robne kuće.

“Pet godina nakon kupnje zemljišta šest kilometara od ulaza u Zagreb i 16 kilometara od centra grada, iznimno mi je zadovoljstvo reći da je otvorenje prve IKEA robne kuće u Hrvatskoj na vidiku. Time ćemo zaokružiti ukupnu investiciju tvrtke IKEA u Hrvatsku na iznos viši od 100 milijuna eura. Za otprilike godinu dana, zajedno s 300 kolega, otvorit ćemo vrata naše robne kuće u Zagrebu i poželjeti dobrodošlicu prvim posjetiteljima koji će nam, nadamo se, pružiti priliku da ih inspiriramo idejama i rješenjima i da zajedno kreiramo viziju zagrebačkih i hrvatskih domova. Posebno smo ponosni što smo dio zajednice u Rugvici i želja nam je sudjelovati u njezinu razvoju i prosperitetu’, izjavio je Vladislav Lalić, regionalni direktor zadužen za nekretnine i razvoj. (Tportal.hr)