U sklopu ove analize predstavili smo tri vrhunska primjera hrvatske pameti i kreativnosti koji nude sofisticirana rješenja zdravstvene i tehničke zaštite za trgovinu i cijeli opskrbni lanac. Možemo uistinu reći kako taj lanac vrijednosti nikada nije bio postavljen pred ovakvu ugrozu globalnih razmjera koja zahtijeva lokalni odgovor. Tvrtke s kojima smo razgovarali nude upravo takav, individualno prilagođen odgovor i rješenja za izazove aktualne krize.

Radeći plan tema za 2020. godinu u izdanju za svibanj predvidjeli smo izvješće s konferencije SIGSHOP koja se u tom periodu redovito održava u organizaciji specijaliziranog časopisa Zaštita. Već godinama pratimo izlaganja na toj konferenciji koja uvijek obiluje zanimljivim temama, korisnim prezentacijama iz kojih se puno toga može naučiti kao i predavanjima pravnih eksperata i drugih stručnjaka.

Međutim, ova je godina poremetila sve planove donijevši sigurnosne izazove u sasvim novom obliku koji ne štedi niti jedan aspekt života ili poslovanja. Od svih segmenata zaštite i sigurnosti u trgovini ove je godine zaštita zdravlja od zaraze opasnim respiratornim virusom postala globalna tema broj jedan svih koji djeluju u ovom sektoru. Ne ulazeći u globalne trendove, možemo se samo fokusirati na Hrvatsku i vidjet ćemo kako je domaća industrija brzo reagirala te svojim partnerima u trgovini ponudila vrlo sofisticirana rješenja koja osiguravaju provedbu sigurnosnih mjera putem dezinfekcije ruku kupaca na ulazima u trgovine, zaštite djelatnika u samim prodavaonicama te brojnih drugih rješenja koja su omogućila lakši i sigurniji rad maloprodajnih objekata. Neke od najboljih proizvođača u Hrvatskoj kontaktirali smo da čujemo iz prve ruke kako vide sadašnje stanje te kako pomažu trgovcima i svima nama da svakodnevnu kupovinu obavimo na najsigurniji mogući način.

NOVO NORMALNO
Ok, znam. Mnogi od vas ne vole tu složenicu “novo normalno”, no ipak je ovdje koristim kako bih sumirao skup postupaka koje trebamo prihvatiti kao uobičajene kada idemo u trgovinu ili tamo radimo. Sigurnost i odgovornost mora se podrazumijevati i ući nam u svakodnevnu naviku. U nekim zemljama obvezno je nošenje maski i rukavica pri ulasku u trgovinu i da situacija tako zahtijeva i kod nas svi bismo se tome trebali prilagoditi. Jedino na taj način štitimo i sebe i druge. Međutim, kako je epidemiološka situacija u Hrvatskoj sredinom svibnja, u trenutku nastajanja ovog teksta, uistinu bolja od svih očekivanja, tako se i popuštaju mjere i život polako vraća u relativnu normalu. Ali, opreza nikad dosta. Ipak je to neka nova normala.

Nataša Gajski Kovačić, glavna urednica časopisa Zaštita, vraća nas u sredinu ožujka i podsjeća kako je najveći izazov bio omogućiti sigurne uvjete za rad osoblja u trgovinama. “Sigurnosne mjere kako bi se spriječilo širenje zaraze i dalje ostaju na snazi, što znači ograničen ulazak u trgovinu, dezinfekcija, maske, sve ono s čime smo se već pomalo, ma koliko teško bilo, naučili živjeti proteklih mjeseci. Prema preporukama Stožera civilne zaštite trgovine su trebale osigurati sredstva za dezinfekciju, na blagajnama radnici mogu koristiti kiruršku masku koja se skida nakon završenog rada na blagajni, a dio trgovaca je u svojim prodavaonicama ugradio pregrade od pleksiglasa kako bi zaštitio svoje djelatnike”, ističe Gajski Kovačić.

Ona dodaje kako je novi režim rada nametnuo i potrebu za dodatnim zaštitarskim osobljem ili barem reorganizacijom njihova rada. Tako zaštitari na ulazu u trgovine kontroliraju da se kupci pridržavaju sigurnosnih epidemioloških naputaka, a same zaštitarske tvrtke su, kako bi osigurale održivost u slučaju pojave covida-19 u svojim kompanijama, neke timove podijelili u grupe koje naizmjence dolaze na posao.

“Svoje zaposlenike su opskrbili zaštitnim maskama, rukavicama i dezinfekcijskim sredstvima. Pri tome su od ostalih opremljeniji oni zaposlenici koji su u direktnom kontaktu s ljudima. Ako je bilo potrebno, tvrtke su dale zaposlenicima na korištenje službeno vozilo ili organizirale transport. Onim zaposlenicima koji rade na otocima unajmljen je brod zbog ukinutih katamaranskih linija”, pojašnjava kolegica Nataša.

Prema njenim riječima, ova je kriza na vidjelo istaknula moć digitalnog poslovanja pa su tako brojni trgovci svoje poslovanje u velikoj mjeri preselili na internet trgovine, a jako su se dobro snašli i ugostitelji koji su nemogućnost posluživanja hrane u svojim objektima barem dijelom nadoknadili kućnom dostavom hrane.

“Koliko god to čudno zvučalo, koronavirus je za digitalizaciju Hrvatske učinio više nego ijedna mjera prije i to u svim segmentima poslovanja, uključujući i javni sektor. Iako u Hrvatskoj online prodaja dosad nije bilježila neke spektakularne udjele, novonastala je situacija nagnala građane prema internet trgovini, što je za neke industrije spas za poslovanje, a za korisnike jedino moguće rješenje u ovom razdoblju. Naravno, cyber kriminalci tu vide svoju priliku pa je zato od iznimnog značaja ugradnja dobrih sigurnosnih standarda. S obzirom na to da cjepivo protiv koronavirusa još nije na vidiku, epidemiolozi najavljuju mogući povratak epidemije koronavirusa najesen, a to bi ponovno moglo značiti i stroge epidemiološke uvjete. Stoga bi svi oni trgovci koji to još nisu učinili trebali iskoristiti predstojeći period za prebacivanje svog poslovanja online”, smatra Nataša.

O odgođenoj SIGSHOP konferenciji kaže da je u planu u prvoj polovici 2021. godine. “S obzirom na to da su i u trgovini, prodaji i logistici u proteklih nekoliko mjeseci uvedene brojne promjene u poslovanju, nadamo se da će iduća konferencija dati prikaz ‘case studyja’ u kojoj su se mjeri pojedini trgovački lanci kao i lanci opskrbe dobro snašli u uvjetima koji su nam dosad bili nepoznanica te na koji su način organizirali svoje krizno poslovanje”, najavljuje Nataša Gajski Kovačić.

NE ZANEMARUJMO ZAŠTITU
Do najavljene konferencije mi ćemo redovito bilježiti sva nova rješenja i inovativne pristupe koji će se pojaviti na tržištu i čija će primjena rad u ovim sektorima učiniti lakšim i sigurnijim. Dakako, kao što se da zaključiti, cijelo usmjerenje ovoga članka prožeto je aktualnom situacijom oko pandemije bolesti COVID-19, koja nam eto određuje svaki korak u životu i poslovanju. Slijedom toga, sama tematika sigurnosti u trgovini u najvećoj se mjeri spominje u kontekstu zdravstvene zaštite, a ne u smislu tehničke zaštite od krađa i drugih ugroza u poslovanju. Ipak, da ne zanemarimo i ostale aspekte sigurnosti zatražili smo mišljenje stručnjaka.

Jošua Lerga iz tvrtke Alarm automatika, na pitanje koji su glavni uzroci gubitaka u maloprodaji te zašto je važno ulaganje u mjere zaštite u trgovinskom sektoru, odgovara ovako: “U ova vremena, kada je većini trgovaca rad bio zabranjen više od mjesec dana govoriti o tome što u ‘normalna vremena’ generira gubitke u najmanju je ruku nezgodno. Zato ću se zadržati na prethodnim godinama – najviše gubitaka su generirale krađe kupaca, zaposlenika i dostavljača, tim redoslijedom, a u mjere zaštite treba ulagati kako bi se tako generirani gubici sveli na prihvatljivu razinu.”

Pritom iznos tako nastalih gubitaka nikako nije mali. Premda podaci za Hrvatsku ne postoje ili nisu dostupni, oni se realno mogu procijeniti na temelju objavljenih podataka o gubicima u svijetu i Europi koji dosežu oko 1,4 posto ukupnog prometa u apsolutnom iznosu. Ne čini vam se puno? Onda idemo izračunati: ako neki trgovac ostvaruje milijardu kuna prometa, iznos njegovih godišnjih gubitaka po osnovi krađe dosegnut će 14 milijuna kuna. To je solidan iznos godišnje neto dobiti nekog regionalnog trgovačkog lanca. Zadnji podaci pokazuju da je tijekom 2018. godine takozvani “retail shrink”, termin koji podrazumijeva gubitke maloprodaje od krađa i prijevara, u Sjedinjenim Državama po prvi puta premašio iznos od 50 milijardi dolara (američki su trgovci u toj godini po ovoj osnovi izgubili točno 50,6 milijardi dolara), dok su se zadnje dostupne procjene Global Retail Theft Barometra na svjetskoj razini kretale oko 130 milijardi dolara gubitaka.

KRIZA PRILIKA ZA KRAĐU
Tvrtka Alarm automatika bavi se svim zaštitnim sustavima – uz security sustave (videonadzor, elektronička zaštita artikala od krađe, protuprovala, kontrola pristupa), tu su i safety rješenja (dojava požara i plina, panik rasvjeta, odimljavanje, evakuacijski razglas). Osim toga, ova riječka tvrtka nudi i sve prateće usluge, od projektiranja takvih sustava do njihovog održavanja, a posebno važnim ističu razvoj integracijskih softvera zbog kojih su zaštitni sustavi trgovcima još isplativiji. “Većina trgovaca već primjenjuje tehničku zaštitu u svojim prodajnim i poslovnim objektima, a dobra je stvar da ju se može nadograditi, posebno videonadzor i kontrolu pristupa tako da bude koristan alat u primjeni nekih epidemioloških mjera.

Zahvaljujući velikom iskustvu, u Alarm automatici smo u vrlo kratko vrijeme uspjeli razviti nekoliko rješenja prilagođenih situaciji koja nas je nažalost zadesila. Primjer je nadogradnja sustava videonadzora koji se koristi za brojanje kupaca tako da sustav računa ukupan broj kupaca u trgovini i upravlja s ulaznim vratima te ne dozvoljava ulazak novih kupaca dok se broj ne spusti ispod ograničenja. Na monitoru se prikazuje trenutni broj ljudi u trgovini te dojavljuje može li sljedeći kupac ući pri čemu softver upravlja i s vratima na ulazu”, pojašnjava Jošua Lerga. On dodaje kako je u poslovnim zgradama te logističkim objektima posebno važna kontrola pristupa koju se može nadograditi tako da, uz uobičajenu kontrolu ulaza, sustav omogući i provjeru temperature osoba, utvrdi nosi li osoba zaštitnu masku te onemogući ulaz onima koji ta dva kriterija ne zadovoljavaju.

“Razvijeno je i ‘all in one’ rješenje – ACC terminal (Access Control Corona) koji ima ugrađen čitač beskontaktnih kartica, QR kodova, audio komunikaciju, a dodatno omogućava i prepoznavanje nosi li osoba zaštitnu masku te mjeri njezinu tjelesnu temperaturu na zapešću putem IR senzora. Dostupna su i interkom rješenja za jasnu komunikaciju unatoč pregradama od pleksiglasa te bežična rješenja protuprovale”, navodi Lerga te dodaje kako nitko ne može predvidjeti koliko će aktualne epidemiološke mjere trajati pa trgovci već traže načine kako da ih ispune i pri tome izbjegnu potencijalno konfliktne situacije te oslobode vrijeme zaposlenih za obavljanje njihovog temeljnog posla. “Fokus je bitno promijenjen, ali se ne smije zaboraviti na činjenicu da manji broj ljudi u trgovinama znači da je vjerojatnije da će krađa proći neopaženo kao i da kraće radno vrijeme povećava mogućnost provale”, upozorava Jošua Lerga.

ISPLATIVA INVESTICIJA
Metalis iz Donje Stubice tvrtka je s više od 60 godina tradicije u razvoju i proizvodnji sustava kabelskih kanala i metalnih konstrukcija. U sklopu portfelja industrijskih komponenti Metalis nudi proizvode iz vlastitog razvoja te odrađuje proizvodnju razvojnih rješenja inozemnih lidera na području industrijske mehanizacije u sektorima građevine, prehrambene industrije i prijevoza.

“Velika inovacija u našem asortimanu je M-CARE, proizvod koji je nastao kao izravni odgovor na COVID-19 krizu. Riječ je o aparatu koji korisnicima istovremeno omogućava beskontaktnu dezinfekciju, mjerenje temperature na zapešću, kontrolu pristupa te sustav alarmiranja – to sve u jedinstvenom rješenju, unutar nekoliko sekundi uz potpunu automatizaciju”, pojašnjava Marko Lovrenčić, predsjednik uprave tvrtke koja trenutno zapošljava 137 radnika i oko 70 posto proizvodnje plasira u izvoz. Ideja i izvedba sofisticiranog uređaja u potpunosti je plod kreativnih ljudi koji rade u ovoj tvrtki i koji su osmislili kompaktno i cjelovito Plug’n’Play rješenje modernog dizajna i vrhunske tehnološke izvedbe.

“Aparat koji istovremeno dezinficira, mjeri temperaturu i kontrolira pristup olakšat će svakodnevno poslovanje u situaciji suživota s koronavirusom, a na radna mjesta vratiti ljude koji su tijekom pandemije bili zaduženi za dezinfekciju i kontrolu mjera na ulazu”, ističe Lovrenčić. Proizvod dolazi u dvije varijante – samostojećoj i zidnoj, sadrži spremnik za dezinficijens od 5 litara koji je dostatan za 5.000 osoba i primjenjiv je za interijere i eksterijere te bilo koju javnu površinu.

Ivana Čačić, vlasnica Metalisa i članica uprave, dodaje kako su svoje poslovanje brzo prilagodili novonastalim uvjetima stavljajući pritom na prvo mjesto zdravlje i dobrobit zaposlenika. “Pomno smo analizirali rizike i već u prvim danima pojave virusa organizirali tim koji se bavi određivanjem uvjeta rada u skladu s preporukama i mjerama kriznog stožera RH te odredili mjere zaštite prema potrebama naše tvrtke kako bi podigli sigurnost na radnom mjestu na razinu koja može odolijevati i ovakvim izazovima poput pandemije. Način na koji poslujemo usred ovih otežanih okolnosti pokazao se veoma učinkovitim, čak do te mjere da ćemo mnoge navike koje smo implementirali i zadržati kada više ne bude rizika od širenja bolesti”, ističe Ivana Čačić. Ona smatra kako nas je epidemija koronavirusa zauvijek promijenila kao društvo i da smo shvatili kako prevencija ovakvih scenarija u budućnosti treba imati najvažniju ulogu za naše društvo i gospodarstvo.

Dok zaključujemo ovaj tekst s proizvodnih traka Metalisa silaze prvi primjerci M-CARE uređaja koji će biti donirani javnim društvenim ustanovama poput škole i gradskih prostorija na području lokalne zajednice u Donjoj Stubici.

“Na taj način želimo pridonijeti sigurnosti građana, unaprijediti naše poslovanje i stvoriti priliku za otvaranje novih radnih mjesta. Brojni trgovci su kao privremeno rješenje postavili zaštitare ili drugo osoblje za kontrolu prolaza i dezinfekciju na ulazu u trgovine, što je opteretilo ljudske resurse istovremeno izlažući zaposlene dodatnom riziku. Naš proizvod u potpunosti otklanja te probleme, a financijski povrat investicije je već kroz mjesec dana”, poručuje Marko Lovrenčić.

LEAN I KREATIVNOST
Kada pričamo o opremi za trgovine u Hrvatskoj, jednu od glavnih uloga u toj priči jednostavno mora zauzeti Promming Čakovec. Obiteljska je to tvrtka koja je osnovana 1990. godine te se razvila u danas vodećeg proizvođača opreme za trgovine, skladišta i ostale poslovne prostore. Proizvodi i rješenja koje nude u sektorima maloprodaje i logistike obuhvaćaju razne segmente poput opreme za samoposluge, dućane s tehničkom robom, tekstilom i obućom, knjižare i druge prostore, ali i opremu interijera za kafiće, izložbene salone, turističke objekte, obrazovne ustanove i uredske prostore. Opremaju i skladišta svih nosivosti i namjena poput paletnih skladišta, poličnih skladišta s podestom ili bez njega, arhivskih regala i pokretnih regala. I u Prommingu su brzo reagirali na izvanredne okolnosti koje su nastale pojavom koronavirusa i bolesti COVID-19. “Pojava epidemije prisilila nas je da promijenimo neka ustaljena mišljenja i sagledamo stvari s drugog aspekta. Upravo zbog toga, ali i zbog praćenja cjelokupne situacije na terenu, uvidjeli smo važnost higijene za kupce u maloprodajnim objektima, djelatnike u tvornicama, djecu u vrtićima i školama kao i sve osobe koje se kreću na mjestima gdje je velika cirkulacija ljudi. Kako na tržištu nije bilo adekvatnog i kvalitetnog rješenja, naši su inženjeri razvili nekoliko vrsta higijenskih stanica koje zadovoljavaju ne samo sve standarde za mehaničko higijensko upravljanje laktom i upravljanje senzorom, nego su i proizvedeni u vlastitoj proizvodnji iz najkvalitetnijih materijala, a pri tom se ističu kvalitetom, funkcionalnošću, estetikom i prilagodbom individualnim potrebama”, naglašava Tomislav Kralj, izvršni direktor u Prommingu.

Premda su u ovoj tvrtki brzo organizirali rad prilagođen novim uvjetima poslovanja, izazova nije nedostajalo. “Kako se Promming bavi projektnim radom koji podrazumijeva narudžbe i razradu za individualnog kupca, našli smo se u jednom trenutku u nemogućnosti daljnjeg dobivanja repromaterijala iz zemalja poput Italije i Austrije, ali nažalost i nemogućnosti isporuke naših proizvoda krajnjim kupcima. Uz svestranu pomoć naših vrsnih djelatnika uspjeli smo reorganizirati rad tako da se možemo pridržavati svih potrebnih mjera za zaštitu od širenja virusa, a da pritom rad u proizvodnji nije zaustavljen”, ističe Kralj te dodaje kako su neki djelatnici radili od svojih kuća, a proizvodni pogon je kroz razmještaj radnih mjesta, pomicanje pauza i redovite dezinfekcije uspio odraditi tekuću proizvodnju.

Upravo uz takvu organizaciju i pridržavanje propisanih mjera u tvrtki su završili neke započete projekte, ali i započeli nove s repromaterijalima koje su imali na skladištu ili uspjeli dobiti usprkos situaciji s dostavama. U tvrtki ističu kako su uz redovni posao intenzivno radili na LEAN managementu kao i na dodatnim edukacijama djelatnika, dok su inženjeri koristili ovo razdoblje i za izum novih proizvoda. “Rezultat svega toga je između ostalog i higijenska stanica za dezinfekciju ruku i predmeta. No, i nadalje radimo na novim idejnim rješenjima koje ćemo zasigurno ponuditi našim klijentima u Hrvatskoj i inozemstvu”, najavljuje Tomislav Kralj.

Upitali smo ga i kako vidi daljnji razvoj potražnje s obzirom na dosta neizvjesnu epidemiološku situaciju kod nas i u svijetu. “Promming gleda pozitivno na daljnji razvoj. Kroz naš dugogodišnji i kvalitetan rad dokazali smo kupcima na domaćem i inozemnom tržištu da mogu računati s nama u svim situacijama koje tržište pred nas postavi pa tako i u uvjetima epidemije. Snaga Promminga je u brzini, fleksibilnosti i prilagodbi tržištu. Znamo da radimo dobro i kvalitetno te stalno ulažemo u poboljšanje procesa i jačanje vještina naših djelatnika. Sve to nam omogućuje daljnji rast i dobar rejting tvrtke na domaćem i međunarodnom tržištu”, poručio je izvršni direktor Promminga.

Predstavili smo ovdje tri vrhunska primjera hrvatske pameti i kreativnosti koji nude sofisticirana rješenja zdravstvene i tehničke zaštite za trgovinu i cijeli opskrbni lanac. Možemo uistinu reći kako taj lanac vrijednosti nikada nije bio postavljen pred ovakvu ugrozu globalnih razmjera koja zahtijeva lokalni odgovor. To je odgovor koji treba doći od svih nas koji se trebamo ponašati odgovorno i u skladu s propisanim normama. Svima nam je cilj da uspostavimo više, sigurnije i zdravije sustave poslovanja kako bismo iz ove krize izašli brže i unatoč izazovnim okolnostima postavili čvrste temelje za novi zalet i uspjeh.
Stoga, krenimo od zdravlja!
Čuvajte sebe i svoje djelatnike!