Violeta-LaboratorijPrije nego što dođu na police trgovačkih lanaca proizvodi su višestruko testirani i provjereni u svim uvjetima. Upravo u ovakvom odnosu prema istraživanju i razvoju leži tajna uspjeha Violeta proizvoda koji su danas prisutni gotovo u svakom kućanstvu

Tvrtka Violeta, regionalni lider u proizvodnji higijenskih proizvoda, osnovana je 2001. godine te je sa svojim brendom vrlo brzo postala simbol higijene na ovim prostorima. Nakon samo 14 godina Violeta danas zapošljava gotovo 900 djelatnika te raspolaže flotom s više od 300 vozila u vlastitoj distribuciji, dok asortiman čini više od 200 različitih proizvoda u 15 higijenskih kategorija.

Na razini grupacije u odjelu marketinga zaposleno je devet djelatnika, dok poslove istraživanja i razvoja odrađuje uigrani tim od sedam stručnjaka. Strelovit rast ove kompanije, čije je sjedište u Grudama u Bosni i Hercegovini, s jedne je strane uvjetovano kvalitetom i inovativnošću proizvoda koji uspješno odgovaraju na zahtjeve suvremenih potrošača, a s druge izvanrednoj marketinškoj komunikaciji kojom su se uspjeli “udomaćiti” praktično u svim domovima u zemljama regije u kojima posluju.

Značajan iskorak učinjen je 2011. godine kada je u Svetoj Heleni, pokraj Zagreba, pokrenuta proizvodnja toaletnog papira i kuhinjskih ručnika. Tu je nastao danas svima poznat brend Teta Violeta. Ručnici Teta Violeta nevjerojatnom su brzinom osvojili srca kupaca i danas je simpatična kućanica postala jedan od najpopularnijih likova proizašlih iz neke marketinške kampanje.

bullet-violeta“Otvorenjem ove tvornice etablirali smo se kao regionalni lider u industriji higijenskih proizvoda i u narednih nekoliko godina planiramo zapošljavanje oko 200 djelatnika koji će raditi na poslovima u proizvodnji i distribuciji Violeta proizvoda, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu”, ističe direktor tvrtke Marko Ćorluka. Osim tržišta Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije i zemalja uže regije, proizvodi Violete prisutni su i u zemljama zapadne Europe.

SUVREMENA TEHNOLOGIJA
“Strategija grupacije, od osnivanja do danas, temelji se na prvom i osnovnom pravilu: visoka tehnologija za najbolju kvalitetu”, kaže nam predsjednik Uprave Petar Ćorluka te dodaje kako su tvornice higijenskih proizvoda u BiH i Hrvatskoj opremljene najsuvremenijom tehnologijom te se unutar njih nalazi više različitih proizvodnih linija namijenjenih proizvodnji široke palete proizvoda.

U tvrtki pojašnjavaju kako su pomnim planiranjem poslovanja i odlukom o ulaganju u visoku tehnologiju ubrzo postavljeni potpuno novi regionalni standardi u ovom segmentu higijenskih proizvoda. Upotpunjujući svoj proizvodni program, a na osnovu zahtjeva kupaca i potreba tržišta, otvaranjem nove tvornice u Grudama početkom 2015. godine krenulo se s proizvodnjom tekućih deterdženata za rublje, deterdženata za ručno pranje posuđa, omekšivača za rublje te ostalih sredstava za osobnu higijenu.

Kapacitet tvornice je 6.000 litara na sat, dok proizvodnja objedinjuje visoku tehnologiju i vrhunsku kvalitetu proizvoda, razvijenih s ekspertima koji imaju dugogodišnje iskustvo u tom proizvodnom segmentu.

Violeta-tvornica dubravaEkološki orijentirana proizvodnja podrazumijeva vlastiti izvor vode, solarno energetsko napajanje i potpunu efikasnost bez otpadnih voda. “Proizvodi iz ove tvornice već se nalaze na policama većine zemalja u regiji”, kaže nam direktor Marko Ćorluka te pojašnjava zašto su se odlučili na razvoj upravo ovih kategorija: “Na osnovu rezultata istraživanja s europskog tržišta (Njemačka, Italija, Francuska, Velika Britanija) zadnjih je godina evidentan veliki porast potrošnje tekućih deterdženata za 50-65% godišnje, što prati smanjenje potrošnje praškastih deterdženata za 10-25% godišnje. Ovo je logičan trend jer tekući deterdženti više odgovaraju dnevnim potrebama prosječnog potrošača koji svakodnevno pere rublje koje nije zaprljano teškim mrljama. Tim potrebama znatno više odgovaraju tekući deterdženti koji štite vlakna, čuvaju boje i njeguju tkaninu.”

Osim toga, krajem prošle godine Violeta je krenula s proizvodnjom novih Double care pelena s air dry tehnologijom. Pelene se proizvode novom japanskom tehnologijom koja je u Violeti doživjela svoju europsku premijeru. Stroj proizvodi 800 pelena u minuti, a pelene se odlikuju iznimnom mekoćom i brzinom upijanja, što sprječava iritacije i crvenilo kože kod beba.

KVALITETA NA SVAKOM KORAKU
lead1Voditeljica kontrole kvalitete u Violeti, Ivana Brdar, pojasnila nam je proces kontrole kvalitete proizvoda koji su vrlo osjetljivi te moraju biti na visokoj razini kako bi zadovoljili zahtjeve potrošača.

“Sve ulazne sirovine i finalni proizvodi kontroliraju se u našem vlastitom kontrolnom laboratoriju. Neprekidna komunikacija s korisnicima proizvoda i kontinuirano istraživanje tržišta omogućavaju našim proizvodima da budu sigurni, učinkoviti i optimalno prilagođeni potrebama potrošača. Tim za istraživanje i razvoj stalnim edukacijama i modernim alatima, sukladno EDANA standardima za higijenske proizvode, kreira proizvode koji svojom kvalitetom podižu ljestvice higijenskih standarda. Kontrola kvalitete integrirana je u sve proizvodne procese, od kontrole ulaznih sirovina, proizvodnih procesa pa do finalnih proizvoda”, objašnjava Brdar.

Ona također dodaje kako se zbog brzine rada nekih strojeva, a radi kontrole kvalitete, fotografira svaki proizvod čime je ljudska pogreška svedena na minimum.

“Potvrda kvalitete, pored testova u vlastitom istraživačkom laboratoriju, dobiva se i od renomiranih međunarodnih laboratorija i instituta kao što su Courtray lab, SGS, High-Tech i drugi”, govori voditeljica kontrole.

Osim toga, grupacija Violeta posjeduje certifikat međunarodne norme ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001. Posjedovanje certifikata jamstvo je kupcu da njegov dobavljač radi na kvalitetan način i u skladu sa svim svjetskim ekološkim standardima. Poslovanje, kao i partnerski odnosi, usklađuju se prema ISO standardima koji jamče kvalitetu proizvoda na svjetskoj razini.

INOVACIJA TEMELJ USPJEHA
Kako bi bili u korak sa suvremenom tehnologijom i mogli pružiti najbolji proizvod, osluškuju se potrebe tržišta, strogo pritom vodeći računa o njegovoj kvaliteti, ali i dizajnu. “U prosjeku, istraživanje na svakom novom proizvodu traje dvije godine. Prije nego što dođu na police trgovačkih lanaca proizvodi su višestruko testirani i provjereni u svim uvjetima.
Upravo u ovakvom odnosu prema istraživanju i razvoju leži tajna uspjeha Violeta proizvoda”, naglašava Brdar.

Intimne maramice integrirane u pakiranje higijenskih uložaka, air dry pelene i water care maramice za bebe samo su neke od inovacija koje prate potrebe potrošača. Od dječjih pelena, preko drugih higijenskih proizvoda do deterdženata i omekšivača proizvodi postaju prepoznatljivi među korisnicima diljem regije, a zahvaljujući kvaliteti Violeta proizvodi našli su sigurno mjesto u svakom domu.

potpis-goran-pavlovic