zemlja-zdravlja-sl-6Uz novi slogan ide i TV spot visoke produkcije

Najnoviji spot za Vindijin krovni brend ‘Z bregov počeo se emitirati na televizijskim ekranima. Riječ je o jednominutnoj animaciji koja je proizašla iz zagrebačkog studija Luminus, poznate radionice hvaljenih animacija i višestrukih dobitnika nagrade Emmy, priopćeno je danas iz varaždinske mliječne industrije.

Zemlja zdravlja novi je slogan za mlijeka ‘Z bregov, ali i naziv 60-sekundnog animiranog spota.

Priča nas vodi kroz bajkovitu Zemlju zdravlja gdje nastaje kalcij nužan za zdrav rast i razvoj svakog djeteta. Prve sekunde spota oduševljavaju vrhunskom produkcijom, a koju su gledatelji imali priliku jedino vidjeti u svjetskim A-produkcijama, ističu iz Vindije.

Koliko je ovaj projekt bio zahtjevan, ali i perfektno odrađen, dokazuje i činjenica da se jednominutni spot izrađivao čak šest mjeseci.

“Tri mjeseca otišlo je na pretprodukcijsku fazu, a tri mjeseca se izrađivala sama animacija”, pojasnio je tvorac poetičnog teksta i priče o Zemlji zdravlja, scenarist i kreativni direktor Renato Grgić.

U toj pripremnoj fazi pronađena je i zvijezda spota, djevojčica koja uživa u mlijeku ‘Z bregov i zaziva zubić vilu. Glavni dizajner likova Štef Bartolić pomno ju je odabrao na castingu između pedesetak prijedloga animiranih likova djevojčica.

Također, projekt je okupio nekolicinu vrsnih kreativaca bez kojih priča o Zemlji zdravlja ne bi bila moguća. Tako je CGI (computer-generated image) tim u sastavu Tomislava Belačića, Damira Jurine i Davora Habajeca, marljivo radio pod budnim okom Željka Grgića, redatelja i art direktora spota.

Za modeling likova odgovoran je Nikola Milosavljević, dok je za animaciju likova zaslužan Jure Prek. Glazbu je iskomponirao Ivan Arnold, a istraživačku potporu projektu pružila je i Lucija Hranjec, dok je cjeloviti projekt koordinirao producent Hrvoje Boljkovac.

Spot će se, osim u integralnoj, emitirati i u skraćenim verzijama, ističu iz Vindije.