Vrhunska graševina Vina Belje i graševina Goldberg Vina Belje, obje iz berbe 2011., osvojile su zlatne medalje na ovogodišnjoj manifestaciji Mundus Vini koja je održana u Neustadtu u Njemačkoj, izvijestili su iz Vina Belje.

Riječ je o značajnom priznanju s obzirom da Mundus Vini predstavlja najveće svjetsko ocjenjivanje vina pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije za vinogradarstvo i vinarstvo (OIV) koje je ove godine okupilo najbolje vinare iz čak 42 zemlje svijeta.

Iz tvrtke ističu kako su zlatne medalje Mundus Vini za dvije graševine Vina Belje potvrdile snagu graševine kao svjetske vinske sorte s ogromnim potencijalom na izvoznim tržištima.

Ocjenjivanje je ove godine brojilo 180 stručnih ocjenjivača koji su dva tjedna kušali više od 6000 uzoraka vina od kojih su izabrali najbolja svjetska vina ovjenčana zlatnim medaljama.

Glavni enolog Vina Belje Marijan Knežević istaknuo je kako ove svjetske nagrade najavljuju preporod graševine kao vinske sorte u Hrvatskoj i otvaraju vrata za izlazak graševine na svjetsku scenu koju trebaju iskoristiti svi vinari kojima je graševina uzdanica.