Tvornica ulja Zvijezda je Kliničkoj bolnici Sveti Duh donirala 100.000 kuna za kupnju opreme za dojenčad i uređaja za dezinfekciju prostora kako bi zdravstvenim radnicima olakšala posao koji obavljaju u vrlo zahtjevnim okolnostima borbe protiv širenja zaraze korona virusom.

“Na zdravstvenim djelatnicima je proteklih dana veliki pritisak, a ova je donacija naš način da im zahvalimo na svemu što rade. Nadamo da će im barem malo olakšati posao”, izjavio je Tihomir Adam, direktor Zvijezde.

U svojoj zahvali Zvijezdi na donaciji, prof. dr. sc. Mladen Bušić, ravnatelj KB-a Sveti Duh je istaknuo: “Nalazimo se u vremenima kada svaka pomoć može doprinijeti našoj učinkovitosti. Hvala Zvijezdi što je prepoznala naše potrebe i pomogla ovom vrijednom donacijom.”

Jednako kao i zdravstveni radnici u svom segmentu, i Zvijezdini zaposlenici su dio velikog broja ljudi koji u izvanrednim uvjetima osiguravaju normalan tijek opskrbe prehrambenim namirnicama. Budući da proizvodi stratešku namirnicu – ulje, Zvijezda je i jedna od najvažnijih kompanija u tom nacionalnom lancu.

Stoga su zaposlenici Zvijezde trenutno, uz provođenje brojnih zaštitnih protokola kojima se u najvećoj mogućoj mjeri osigurava njihovo zdravlje i sigurnost proizvoda, u pojačanom režimu rada kako bi zadovoljili povećane potrebe tržišta, a opskrba uljem u Hrvatskoj ni u jednom trenutku ne bi bila dovedena u pitanje.

Na taj način Zvijezdini zaposlenici daju i najveći doprinos zajednici u kojoj posluju, pa je Tihomir Adam iskoristio priliku da im na tome javno zahvali.

“Želim zahvaliti i svim našim kolegicama i kolegama na predanosti i odgovornosti kojima pristupaju svom poslu i u ovim izvanrednim okolnostima“, rekao je Adam.

Uz novčanu donaciju KB-u Sveti Duh, Zvijezda je, kao pomoć potrebitima, Hrvatskom Crvenom križu nakon razornog potresa u Zagrebu donirala suncokretovo ulje.