Dugi niz godina Zvijezda aktivno sudjeluje u otkupu maslinovog ulja domaćih maslinara s područja Dalmacije, što potvrđuje njenu poziciju vodećeg otkupljivača maslinovog ulja u Republici Hrvatskoj te vodeće tržišne marke, priopćeno je iz te tvrtke.

Zvijezdini partneri i dobavljači većinom dolaze s Brača, Šolte, Marine iz okolice Trogira, Skradina, iz okolice Zadra, Polače, Pašmana i ostalih dalmatinskih lokaliteta, a svoje plodove plasiraju za potrebe proizvodnje Zvijezdina ekstra djevičanskih maslinovih ulja (domaćih maslinika te OL Dalmatie).

Upravo je OL Dalmatia dobitnik zlatne medalje za kvalitetu 2011. godine u kategoriji ekstra djevičanskog maslinovog ulja na “Danima mladog maslinovog ulja u Dalmaciji”. Dobavljači Zvijezde već dugi niz godina imaju vrlo pozitivan i kvalitetan partnerski odnos s najvećim domaćim otkupljivačem maslinova ulja u Republici Hrvatskoj, a sukladno svojoj poslovnoj strategiji Zvijezda značajan napor ulaže u unapređenje legalnog tržišta.

Kako bi se odužila zajednici u kojoj posluje, Zvijezda je i u raznim humanitarnim akcijama, kroz prodaju svojih maslinovih ulja prikupila značajna sredstva za potrebe dječjih domova iz Splita, Zadra, Šibenika i Dubrovnika, a sve kako bi osigurala i podigla razinu kvalitete života djece u domovima s područja Dalmacije, ali i dodatno unaprijedila poziciju društveno korisnog člana zajednice.

Također, želja je Zvijezde u budućnosti podržati još više lokalnih dobavljača te time unaprijediti i proaktivno utjecati na razvoj i regulaciju legalnog tržišta maslinovog ulja Republike Hrvatske, kaže se u priopćenju.