Univerexport  thumb 300Tradicionalno obilježavanje cijena papirom je skupo, podložno greškama i često sporo. Pomoću elektronskih etiketa za police (ESL), koje su odnedavno postavljene u Univerexport objektu na Zvezdari, dobiva se znatno pouzdanija metoda, koja ide u korak sa svjetskim trendovima i potrebama potrošača.

Nakon inovativnog koraka prodaje proizvoda virtualnim putem, na koji se Univerexport odlučio prije samo par mjeseci, nastavlja se i dalje s inovacijama a cijene koje se elektronski mijenjaju, smanjuju mogućnost ljudske greške pri promjeni cijena i dobiva se potpuna kontrola nad njima.

Kao kompanija koja se prva na našem tržištu odlučila na ovakav korak isticanja cijena, Univerexport dobiva mogućnost promjene strategije upravljanja cijenama u realnom vremenu na osnovu promjenljivih tržišnih uvjeta.

Jedan od glavnih benefita ovakvog isticanja cijena jeste 100% korelacija između kase i police, koja doprinosi procesu sigurnosti i integritetu cijena. Također, smanjuju se troškovi kroz eliminaciju ručne promjene cijena i direktno se doprinosi očuvanju životne sredine.

Ažuriranje cijena iz centrale kompanije u maloprodajnim objektima događa se u sekundi. Fleksibilnost u dizajnu etiketa je povećana i može veoma brzo reagirati na promjene i potrebe na tržištu.