Udruga Women on Wine/WOW već petu godinu za redom organizira Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina

Ove godine Festival će se održati 11. ožujka u prostoru Muzeja Mimara gdje će okupiti stotinjak najboljih proizvođača ružičastih vina i pjenušaca te u okviru Festivala u Festivalu – Green in Pink – proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Hrvatske i inozemstva.

Pripremljena su brojna iznenađenja, edukativne radionice, susreti s najznačajnijim vinarima i maslinarima. Ove godine “pink” ozračje će biti sjajnije nego ikada, stoga svakako rezervirajte 10. ožujka za humanitarno djelovanje, a 11. ožujka za Pink Day i odabir sebi najdraže nijanse ružičaste boje.

Kao i svake godine, festival već tradicionalno ima i djelomično humanitarni karakter. Ove godine članice udruge WOW koje su glavne inicijatorice i organizatorice ovog festivala i humanitarne akcije, sakupljaju donacije za udrugu FB Humanitarci Zagreb, pod nazivom “PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima”, a akcija traje mjesec dana uoči Pink Day festivala – od 10. veljače do 10. ožujka.

Tijekom mjeseca koji prethodi PINK DAY-u Zagreb svi su dobrodošli donirati novčane priloge na izdvojeni račun: IBAN: HR0823600001502019327 otvoren isključivo za ovu svrhu.

U tom razdoblju zajedno s VAMA, medijima i svim ljudima dobre volje – putem društvenih mreža i WOW okupljanja – prikupljaju se novčani prilozi za FB humanitarce. Završetak akcije će obilježiti Pink gala humanitarna večera koja je ujedno i slavlje povodom jubilarnog petog izdanja Pink Daya, organizirana u suradnji s agencijom IMC, hotelom Esplanade i međunarodno poznatim hrvatskim modnim brandom Borboleta kojeg nosi slavna Kim Kardashian te uz pomoć MIVA galerije vina.

Dio prihoda od ove večere također je namijenjeno za isti cilj – pomoć obiteljima kojima je ona uistinu neophodna. Humanitarnu večer svojim nastupom uveličat će četiri mlade dame – The Frajle! Pink gala humanitarna večera održat će se u petak, 10. ožujka s početkom u 20 sati u zagrebačkom hotelu Esplanade, uz vrhunski “ružičasti menu” koji kreira chef Ana Grgić, uz probrana rosé vina i pjenušce.

Sam festival PINK DAY ZAGREB održava se 11. ožujka i nakon svečanog otvorenja u prvih sat vremena – od 12 do 13 sati – otvara vrata B2B (Business-to-business) događanju koje okuplja sve profesionalce iz vinskog svijeta, vlasnike restorana i sommeliere i stručnjake.

Radionice s vrhunskim međunarodno priznatim predavačima počinju od 13.30.
Dvije su radionice vinske: Rosé: Rose All Over Europe powered by Riedel, uz voditeljicu Laure Patry, uglednu britansku sommelierku i Rosé: Croatian Style(s), uz voditeljicu Jo Ahearne, Master od Wine, London – otok Hvar

Jedna je radionica o maslinovim uljima – All About (Olive) Oil powered by American Express, a voditelj je Heinrich Zehetner, austrijski stručnjak za maslinova ulja međunarodne reputacije

“PINK DAY je postao prepoznatljiv ne samo na domaćem, već i u međunarodnom okruženju. To je mjesto populariziranja i promocije hrvatskih ružičastih vina, kako mirnih, tako i pjenušavih, no tu je i međunarodni naglasak festivala – specijaliziranog za samo jednu ‘boju’ vina. Odnedavno tijesno surađujemo s talijanskim festivalom ružičastog vina, trodnevnim događanjem Sorrento Rosé koji je nas kontaktirao za razmjenu vina i suradnju vinara. Mislim da je više nego jasno da naša udruga i Festival značajno pridonose afirmaciji Hrvatske kao nove eno-gastro destinacije unutar EU i turističkoj ponudi Zagreba. Osim domaćih posjetitelja animiramo i strane turiste/novinare/stručnjake da se upoznaju s hrvatskom i regionalnom ponudom vina, educiramo publiku o utjecaju vina-ulja na zdravlje, naročito žena. Ujedno, pomažemo onima kojim je pomoć neophodna (humanitarni karakter) – tako da nas je teško usporediti s drugim vinskim događanjima. Ove godine smo ponosni na mini jubilej, petu godišnjicu, a donosimo mnogo novosti i na sam dan, u subotu 11. ožujka u Mimari jamčimo edukaciju, dobru zabavu, optimizam i – ružičasto raspoloženje. Tako je to kod nas na Pink Day-u”, kaže Sanja Muzeferija, osnivačica i predsjednica udruge WOW i direktorica Pink Day-a.