U sklopu ovogodišnjeg Pink daya održat će se i Festival maslinovih ulja  

U prostorijama zagrebačkog Muzeja Mimara danas je predstavljen program 2. Međunarodnog festivala ružičastih vina, poznatijeg pod imenom Pink day koji će se simbolično održati na Dan žena, 8. ožujka, također u prostorima muzeja. Cijena ulaznice za jednu osobu iznosi 80 kuna, a za par 120 kuna.

Uz kušanje vina, pjenušaca i šampanjaca, ove godine će posjetitelji u sklopu Festivala maslinovih ulja, “Zeleno, što volim zeleno”, moći uživati u kušanju maslinovih ulja. Svoja ulja će prezentirati desetak najboljih maslinara iz Istre i Dalmacije, a posjetitelji će moći sudjelovati u brojnim radionicama i okruglim stolovima. Ovogodišnje iznenađenje Pink daya je i najuglednija svjetska stručnjakinja za maslinova vina iz Velike Britanije, Judy Ridgway, koja će održati predavanje i radionicu.

“Ovaj festival nema samo međunarodni naziv, već on to uistinu i je jer nam dolaze sudionici iz Velike Britanije, Austrije, Slovenije, Srbije i drugih zemalja”, naglasila je Sanja Muzaferija, predsjednica udruge Women on Wine (WOW) koja je ujedno i organizator Pink daya.

Festival ima i humanitarni karakter pa će se na festivalu prikupljati donacije za kupnju novog aparata za Ph-metriju na Odjelu pedijatrijske gastroenterologije KBC-a Sestre Milosrdnice gdje se liječe mladi oboljeli od anoreksije i bulimije.

“Iako se anoreksija smatra pretežno ženskom bolesti, danas na 20 oboljelih žena imamo i 1 muškarca. To je bolest koja ne bira dob i spol”, istaknula je Orjena Žaja, doktorica KBC-a Sestre milosrdnice.

Svatko tko donira 100 ili više kuna osvojit će jedan od čak 500 darova sponzora.