Udruga “WOW-žene i vino” organizira 1. Međunarodni festival ružičastih vina “Pink Day Zagreb” koji će se održati 8. ožujka u prostorima zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt.

Festival je predstavljen na današnjoj konferenciji za medije te će biti posvećen ružičastom vinu, ženama i njihovom zdravlju kao i humanitarnoj akciji za Autonomnu žensku kuću, a posjetitelji će moći uživati i u drugim sadržajima: edukaciji, kulturi i zabavi.

O ideji, programu i cilju festivala na konferenciji su govorili Sanja Muzaferija, predsjednica udruge WOW-žene i vino, Neva Tolle, koordinatorica Autonomne ženske kuće, i Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt.

Na prvi festival ružičastih vina do sada je prijavljen veliki broj hrvatskih vinara, vinara iz regije kao i nekoliko većih hrvatskih vinskih distributera i uvoznika što garantira veliku paletu ružičastih vina i pjenušaca na manifestaciji, rečeno je na konferenciji.

Po prvi puta će se na hrvatskoj vinskoj sceni na jednom mjestu moći dobiti uvid u trendove ružičastih vina u Hrvatskoj i svijetu. Iako ova vina čine mali udio u hrvatskoj vinskoj proizvodnji trend rasta potrošnje i proizvodnje je u porastu.

Sam program festivala vrlo je raznolik i nudit će posjetiteljima vinske degustacije i radionice, edukativna predavanja, predstavljanje knjige, izložbu čaša i druge sadržaje, najavili su organizatori.