ram-addanki-bat-midiPočetkom listopada okončano je preuzimanje TDR-a od British American Tobaccoa (BAT). Za predsjednika Uprave rovinjske tvrtke imenovan je Ram Addanki.

Addanki je Indijac koji radi za BAT više od 13 godina, a u Hrvatsku je došao iz Turske, u kojoj je bio financijski direktor. Najavljuje kako će zadržati proizvodnju u Kanfanaru.

“Tvornica u Kanfanaru je od strateške važnosti za našu proizvodnju u Europskoj uniji. Veoma je sofisticirana i bolja nego što sam očekivao. Njen kapacitet je 20 milijardi cigareta godišnje, a trenutno proizvodi tek nešto više od sedam milijardi cigareta. Naš cilj nije zadržati, već s vremenom povećati volumen proizvodnje na 16-19 milijardi cigareta i već smo poduzeli prve korake u tom smjeru. U studenom će Kanfanar po prvi puta početi izvoziti brendove BAT-a na europsko tržište”, rekao je Addanki za tportal.

Zadnjih godina poslovanje TDR-a obilježio je stalan pad prodaje. Kako BAT planira zaustaviti negativne trendove i koji su vam ključni ciljevi na tržištu?

“Prošle godine smo se fokusirali na stabiliziranje pada. Trenutno TDR nije kompetitivan u nekoliko cjenovnih kategorija, primjerice nemamo nijedan premium brend, a želimo ga imati. Također nismo imali brend koji košta 20 kuna pa smo nedavno snizili cijenu jednog brenda da dođemo do tog iznosa. Plan je primijeniti kombinaciju lokalnih brendova i snažnih međunarodnih brendova te se fokusirati na rast i povrat udjela na tržištu, smanjenog u posljednjih nekoliko godina. U rujnu smo ostvarili rast udjela tržišta od 2,9 postotnih bodova prije nego što smo imali šansu išta učiniti. Želimo snažnu poziciju tržišnog lidera”, zaključio je Addanki.

Što se pogona u Iranu tiče, riječ je o maloj proizvodnji s dvije linije unutar tvornice Iranian National Tobacco. BAT ima vlastitu proizvodnju u Iranu, tako da TDR-ova neće biti korištena.

Addanki najavljuje i da će BAT vjerojatno zadržati maloprodajni lanac iNovine. Tvrdi kako će poštovati sve ugovore i prava zaposlenika tijekom procesa integracije, ali i da će otvoriti nova mjesta za visokomotivirane i stručne ljude. (tportal.hr)