agrokor pokreće online trgovinu midiNakon što je u protekle dvije godine uložio više od 1,5 milijardi kuna u informatičke tehnologije, Agrokor je započeo realizaciju nove online platforme s ciljem da ona postane vodeće mjesto internetske kupnje u regiji.

Koncern Agrokor započeo je realizaciju nove regionalne online platforme A007.

Radi se o online kupnji širokog spektra proizvoda i usluga zbog čega je Agrokor krenuo u potragu za stručnjacima različitih profila.

Tako se u sklopu natječaja u prvoj fazi traži 12 stručnjaka visoke stručne spreme iz područja logistike i nabave, razvoja i operacija informatičkih tehnologija, digitalnih komunikacija i marketinga te analitičari i dizajneri.

Natječaj je otvoren do 3. travnja, a iz Agrokora poručuju kako je strategija projekta A007 postati vodeće mjesto internetske kupnje u regiji.

“Razvoj projekta A007 počeo je 2014. Riječ je o velikoj regionalnoj platformi e-commerce koja će imati širu ponudu proizvoda i usluga, velik broj uključenih partnera, više pogodnosti te će biti u skladu s najnovijim sigurnosnim standardima i u potpunosti prilagođena potrebama i navikama kupaca”, kazali su iz Agrokora.

Na platformi već sada radi stotinjak stručnjaka iz svih područja i kompanija cijelog koncerna, a dovršetak projekta planiran je za jesen ove godine.

“Želimo ponuditi vrhunsko iskustvo internet kupnje kupcima u regiji i zadovoljiti široke potrebe tržišta. Naš tim će projekt razvijati koristeći najsuvremenije svjetske tehnologije i najbolje globalne poslovne prakse u internetskom poslovanju”, poručuju iz Agrokora.

Ovaj projekt najavio je sam Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, u intervjuu koji je u veljači dao za slovenske Finance.

“Uskoro pokrećemo internetsku platformu koju u radnoj verziji zovemo A007 i koja će imati čitav niz ponuda. Ako budete htjeli u kazalište u Tokiju, moći ćete kod nas lako kupiti kartu. Internetske platforme su trenutačno najskuplje, pogledajte Alibabu. Posve je moguće da upravo to postane najvredniji dio naše grupe. To je potpuno novi segment poslovanja Agrokora”, rekao je Todorić za Finance.

Inače, u protekle dvije godine na razini koncerna uloženo je više od 1,5 milijardi kuna u informatičke tehnologije, poručuju iz Agrokora. (tportal.hr)