Akcija ‘Kupujmo hrvatsko’ održavat će se u srijedu, 8. rujna, od 9 do 14 sati na trgu ispred Gackog pučkog otvorenog učilišta u Otočcu, a pridružit će joj se i zajednička akcija MINGORP-a, HGK i HOK-a ‘Vrijedne ruke’.

kupujmo-hrvatsko-vrijedne-ruke-logo-midiCilj te akcije je promovirati marljive ljude koji svojim umijećem, znanjem i skromnošću proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu kako bi takvi proizvodi doprli do potrošača.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku sudjelovat će 106 tvrtki, odnosno poduzetnika. Događanju će prisustvovati i gradonačelnik Grada Otočca Mario Barković te župan Ličko-senjske županije Milan Jurković.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, a dosad je znak “Hrvatska kvaliteta” ponijelo 229 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi njih 112.