Stjecanjem certifikata Anamarija je postala prvi hrvatski Halal certificirani proizvođač kave i napitaka na bazi kave

Tvrtka Anamarija Company od početka svibnja uspješno je implementirala i certificirala Halal standard, a na popisu Halal certificiranih proizvoda u asortimanu Anamarije trenutno se nalazi 80-ak proizvoda od kave, instant napitaka na bazi kave i kakao napitaka, izvijestili su iz tvrtke.

Dodaju kako je uvedeni Halal standard još jedan certifikat sustava kvalitete koji se nadovezuje na ranije uvedene ISO 9001, HACCP, FSSC 22000 i KOSHER.

Halal certifikat tvrtki je jučer svečano dodijelio Nermin ef. Botonjić, tajnik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj. U ime tvrtke, certifikat je primila direktorica tvrtke Anamarije Ruža Vučkovac.

Prisutnima se uz čestitke obratio i rukovoditelj Centra za certificiranje Halal kvalitete, Aldin Dugonjić, koji je prisutne upoznao s važnošću i mogućnostima Halal certifikata.

Stjecanjem certifikata, tvrtka Anamarija Company postala je prvi hrvatski halal certificirani proizvođač kave i napitaka na bazi kave. Halal europsko, ali i globalno tržište u stalnom je porastu, a tvrtka Anamarija Company na njemu će zasigurno pokušati ostvariti proboj, kaže se u priopćenju.