avon-zgrada-midiTvrtka Avon Products, Inc. potvrdila je primitak samoinicijativnog i neobvezujućeg iskaza interesa tvrtke Coty Inc. za kupnjom Avona po cijeni od 23,25 američkih dolara za dionicu.

Avonova Uprava razmotrila je iskaz interesa tvrtke Coty koji je sadržajno jednak onome od prije otprilike dva tjedna. Tada je Uprava zaključila, i još uvijek vjeruje, da je Cotyjev iskaz zainteresiranosti oportunistički i nije u najboljem interesu Avonovih dioničara, priopćeno je iz te kompanije za direktnu prodaju.

Usto, dodaju kako Cotyjev iskaz interesa “sadržajno podcjenjuje Avon i oportunistički je tempiran”.

Iz Avona ističu kako ponuda, koja Avonovim dioničarima nudi samo 20% premije od cijene tvrtkinih dionica prilikom zatvaranja burze 30. ožujka 2012. godine, ne odražava temeljnu vrijednost Avona i njegove globalne kozmetičke franšize.

Štoviše, iskaz interesa predstavlja uvećanje Avonovog neto prihoda s kraja fiskalne godine (31. prosinca 2011.) za samo 1,1 put te uvećanje prošlogodišnje EBITDA-e za 8,7 puta. Ovo je značajno ispod vrijednosti za koje Uprava vjeruje da bi kultna potrošačka tvrtka trebala postići prilikom procesa promjene vlasništva, ističe se u priopćenju.