avon-logo-midiKozmetička kuća Avon Products, Inc. objavila je da su joj ukupni prihod u 2011. godini iznosili 11,3 milijardi dolara, što predstavlja rast od 4% u odnosu na prethodnu godinu, izvijestili su iz te kompanije.

Akvizicije su rastu prihoda tijekom godine pridonijele s 1%, broj aktivnih Avon Ladies smanjio se 1%, a prodanih jedinica proizvoda 2%, dok je prihod od prodaje kozmetičkih proizvoda porastao za 5%.

Ukupni prihod u četvrtom lanjskom kvartalu iznosio je 3 milijarde dolara, što također predstavlja pad od 4% u odnosu na isto razdoblje 2010. godine (+1% s uračunatom inflacijom). Istodobno je broj aktivnih Avon Ladies pao za 3% u odnosu na četvrti kvartal prethodne godine, dok je broj prodanih jedinica proizvoda manji za 2%.

avon-andrea-jung-large“Usprkos izazovnom četvrtom kvartalnom razdoblju, Avon je u 2011. zabilježio rast prihoda od 4%. Prilagođena operativna dobit iznosi 1,16 milijardi dolara, a novčani tok operativnog poslovanja 656 milijuna dolara. Pošto je 2012. godina tranzicije te ne planiramo oporavak marže, naši su prioriteti daljnje unapređenje poslovanja, upravljanja troškovima i sposobnosti generiranja prihoda. Osim toga, Avon planira u 2012. održati svoju godišnju dividendu od 0,92 dolara. Također, tvrtka provodi operativnu i financijsku procjenu poslovanja te će po izboru novog predsjednika Uprave obavijestiti investitore”, rekla je Andrea Jung, predsjednica Uprave i izvršna direktorica Avona.

U prodaji u srednjoj i istočnoj Europi u četvrtom je kvartalu 2010. zabilježen pad od 9%, odnosno 8% s uračunatom inflacijom. Broj aktivnih Avon Ladies u regiji pao je 3%, a broj prodanih jedinica proizvoda 12% u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Operativna dobit manja je 10% u odnosu na isto razdoblje 2010. godine. Nakon pozitivne poslovne 2010. godine s rastom od 6%, i 2011. je pokazala konstantu u pozitivnom poslovanju kompanije, navode iz Avona.