AZTN pokrenuo upravni postupak protiv tvrtke Pemo

Upravni postupak, kako navode iz Agencije, rezultat je analize ugovora tvrtke Pemo s njegovim dobavljačima, u kojima je Agencija utvrdila postojanje nejasnih, odnosno spornih odredbi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) objavila je kako je pokrenula upravni postupak radi utvrđivanja nametanja nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom, protiv trgovačkog društava Pemo d.o.o. iz Dubrovnika.

Upravni postupak, kako navode iz Agencije, rezultat je analize ugovora tvrtke Pemo s njegovim dobavljačima, u kojima je Agencija utvrdila postojanje nejasnih, odnosno spornih odredbi, što dovoljno ukazuje da postoje indicije za pokretanje postupka po službenoj dužnosti.

Agencija će, kako se navodi u priopćenju objavljenom na AZTN-ovim mrežnim stranicama, u upravnom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa tvrtke Pemo s njegovim dobavljačima.

Iz Agencije ističu kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, već je Agencija obvezna u postupku utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

Na temelju konačno utvrđenog činjeničnog stanja Agencija će donijeti meritornu odluku, navodi se u objavi, uz napomenu kako zbog zaštite poslovnih tajni, AZTN ne može komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku.

Iz Agencije najavljuju i da će odluku kojom okončavaju pojedini postupak u cijelosti objaviti na svojim mrežnim stranicama. (Hina)

Prethodni članakVino uz žlicu u bistrou Pomeri
Sljedeći članakVina laguna osvojila čak šest medalja na prestižnom Decanteru