badel1862-zgradaBadel 1862 je u prvih pet mjeseci 2016. godine ostvario operativnu dobit u visini od 12.441.284 kuna, čime je i u 2016. godini nastavljen pozitivan trend poslovanja.

Đakovački Meteor, zagrebački Oštrc, slovački St. Nicolaus i splitska Stanić Grupa iskazale su interes da postanu strateški investitori u društvu Badel 1862, priopćila je krajem svibnja uprava te kompanije za proizvodnju pića.

Te tvrtke javile su se na Badelov poziv za aktivno uključivanje u provedbu mjera financijskog i operativnog restrukturiranja tog društva u okviru postupka predstečajne nagodbe. Poziv strateškim investitorima objavljen je 11. svibnja ove godine, a rok za njihovu dostavu ponuda bio je 23. svibnja.

Međuresorno Povjerenstvo za ocjenu mjera restrukturiranja u postupku predstečajne nagodbe za Badel 1862 na svojoj sjednici održanoj u utorak otvorilo je četiri pisma namjere, utvrdivši ako su interes za ulaganje u tu tvrtku iskazali đakovački Meteor, zagrebački Oštrc, slovački St. Nicolaus i splitska Stanić Grupa.

Ta četiri ponuditelja, navodi se u priopćenju Uprave Badela, ulaze u daljnji postupak za odabir strateškog investitora društva u okviru postupka predstečajne nagodbe, a o čemu će se redovito informirati javnost. Odabrani strateški investitori zajedno bi s Upravom Badela trebali utvrditi potrebne mjere financijskog i operativnog restrukturiranja kompanije. (SEEbiz.eu)