Postupak predstečajne nagodbe Badela 1862 prekinut je na zahtjev Ministarstva financija – Porezne uprave, izvijestili su danas iz Badela iz kojeg najavljuju da će o nastavku postupka pravovremeno izvijestiti.

Nagodbeno vijeće je u ponedjeljak, 29. srpnja, donijelo rješenje kojim se prekida postupak predstečajne nagodbe nad Badelom 1862, a u rješenju se navodi da je zaprimljen zahtjev Ministarstva financija – Porezne uprave kojim se traži prekid postupka predstečajne nagodbe “budući da se vodi postupak utvrđivanja zlouporabe prava”. Prekidom postupka prestaju teći svi rokovi određeni Zakonom o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

Prekinuti postupak nastavit će se kada prestanu razlozi koji su doveli do prekida, odnosno objavom rješenja o nastavku postupka, navodi se u rješenju objavljenom na internet stranicama Financijske agencije (Fine).

O prekidu postupka Badel je izvijestio putem Zagrebačke burze u posebnoj obavijesti, a Uprava tvrtke osvrće se na to i u polugodišnjem izvješću o poslovanju tvrtke.

Pritom podsjećaju da je Ministarstvo financija 5. lipnja podnijelo Nagodbenom vijeću Fine zahtjev za prekid postupka radi utvrđivanja proboja pravne osobnosti temeljem Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, Općeg poreznog zakona i Zakona o općem upravnom postupku.

I u izvješću se napominju kako odluka o prekidu postupka neće utjecati na nastavak provedbe postupka predstečajne nagodbe nad Badelom nego eventualno može produljiti rokove provedbe postupka.

Badel 1862 nastavlja poslovati i postupati sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi kroz održavanje postojećih poslovnih odnosa i osiguranje redovnog poslovanja te time nastoji postići osnovnu svrhu navedenog zakona, a to je osiguranje normalnog poslovanja, ističe Uprava Badela u obrazloženju šestomjesečnog financijskog izvješća. (Banka.hr / Hina)