Badelu 1862 blokiran žiro račun

Tvrtki Badel 1862, Carinska Uprava, Carinarnica Zagreb, blokirala je 24. studenog žiro račun temeljem ovrhe za neplaćeni poseban porez na alkohol – trošarinu, navodi se u priopćenju Badela objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Radi se o nastavku ovrhe od 63 milijuna kuna, sukladno kojoj je Badel 1862 tijekom kolovoza i rujna platio 32 milijuna kuna, nakon čega je postupak obustavljen.Ovrha je, kako se navodi, 24. studenog nastavljena za ostatak duga u iznosu od 31 milijun kuna, unatoč tome što je Badel tijekom studenog na ime obveza po trošarini uplatio pet milijuna kuna.Iz Badela napominju kako poduzimaju sve aktivnosti kako bi u što kraćem roku podmirili obvezu, no ističu kako im veliki problem stvara velik nerazmjer rokova plaćanja.

“Poduzimamo sve aktivnosti da u što kraćem roku podmirimo postojeću obvezu, no najveći problem u izvršavanju obveza plaćanja trošarine radi nam izuzetno velik nerazmjer rokova plaćanja. Zakonski rok plaćanja trošarine je 30 dana, dok su rokovi naplate potraživanja od kupaca u prosjeku duži od 90 dana”, navodi se u obavijesti Badela 1862.Zagrebačka burza je zbog navedenog dionice Badela 1862 svrstala u segment promatranja. (H)

Prethodni članakPevec: Zatvoreni centri u Varaždinu i Banjoj Luci
Sljedeći članakPotrošnja u prosincu bit će manja za milijardu kuna