Pevec: Zatvoreni centri u Varaždinu i Banjoj Luci

Banke su ipak prionule pljenidbi imovine, većina ih je odustala od kreditiranja a radnici će vjerojatno pokrenuti stečajni postupak protiv tvrtke u kojoj su radili. Plaće kasne, a iz vrha tvrde da novca za isplatu nema

Bjelovarska tvrtka Pevec nesmiljeno tone u propast, barem ako je pitati njihove zaposlenike. Naime, danas su zatvorena dva trgovačka centra ove tvrtke, u Varaždinu i Banjoj Luci. Radnike Peveca u Varaždinu dočekala je obavijest kojom im se brani ulazak u ovaj objekat, zbog otkaza ugovora o zakupu poslovnog prostora od strane vlasnika prostora, tvrtke Siga d.o.o. iz Varaždina. Trgovinu čuvaju zaštitari tvrtke Alzas Alarms, a radnici će sudbinu iščekivati do ponedjeljka, do kada bi se trebalo razriješiti pitanje ovoga poslovnog prostora. U međuvremenu, u Banjoj Luci je zatvoren još jedan trgovački centar Pevec.

Tamo je također zabranjen ulaz zaposlenicima, sa pripadajućom obavijesti kako je centar zatvoren do daljnjeg. Oko stotinjak radnika naišli su na muk i nakon što su zatražili od nadležnih tijela da im se objasni o čemu je riječ. Pevec je već nekoliko tjedana u ogromnim poslovnim problemima, te se zajedno s bankama sve donedavno nastojalo pronaći rješenje preko restrukturiranja. Banke su ipak prionule pljenidbi imovine, većina ih je odustala od kreditiranja a radnici će vjerojatno pokrenuti stečajni postupak protiv tvrtke u kojoj su radili. Plaće kasne, a iz vrha tvrde da novca za isplatu nema. (Nacional)