U programu usavršavanja za patronažne sestre u šest godina sudjelovalo je preko 500 patronažnih sestara iz cijele Hrvatske

Šesti godišnji seminar u sklopu programa usavršavanja za patronažne sestre pod nazivom “Nivea Baby: Zdrava koža od samog početka” održan je ove subote, 24. studenoga, u kazalištu Trešnja u Zagrebu, izvijestili su iz tvrtke Beiersdorf.

Nivea Baby je u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara prije šest godina pokrenula je program usavršavanja s ciljem da kroz predavanja vrhunskih stručnjaka patronažnim sestrama pruži mogućnost dodatne profesionalne edukacije – praćenje aktualnih tema, stručnih preporuka te istraživanja na području zdravstvene skrbi i razvoja proizvoda za njegu dojenčadi i male djece.

Do sada je u programu sudjelovalo preko 500 patronažnih sestara iz cijele Hrvatske, a ovaj poseban projekt je 2009. godine osvojio i nagradu Hrvatskog udruženja za odnose s javnošću.

Tijekom svih šest godina moderatorica programa je bila Sanja Doležal, a stalni stručni suradnik prim. dr. sc. Milivoj Jovančević. Vrhunski domaći stručnjaci kroz predavanja i radionice u sklopu programa obrađivali su teme kao što su rani emocionalni razvoj, rani razvoj mozga, zaštita od štetnih utjecaja na zdravlje tijekom trudnoće, prehrana dojenčadi, cjepiva, problemi u razvoju, najčešća ortopedska problematika, a dva puta su na predavanjima gostovali i stručnjaci iz Centra za istraživanja i razvoj tvrtke Beiersdorf u Hamburgu.

Beiersdorf kroz ovaj program patronažnim sestrama također želi pružiti i mogućnost da se profesionalno educiraju o tome kako se proizvodi razvijaju i kakve sigurnosne provjere prolaze kako bi se osigurala najsigurnija i najzdravija njega za bebe, navodi se u priopćenju.