nivea-na-polici-largePovodom 100 godina prisutnosti na tržištu robne marke Nivea, njemački Beiersdorf želi približiti svoj krovni brend prvenstveno mlađim potrošačima

“Fokus na njegu kože. Bliže tržištima.” slogan je nove poslovne strategije tvrtke Beiersdorf koja će započeti u svibnju ove godine, a ima za cilj potaknuti budući rast kroz repozicioniranje robne marke Nivea koja ove godine slavi 100 godina prisutnosti na tržištu.

“Njega kože je najjači rastući segment globalne kozmetike na tržištu. Očekuje se da će do 2015. godine čak 45 posto ukupnog rasta na kozmetičkom tržištu doći iz ovog područja. Nivea će nam, kao najveća robna marka za njegu kože u svijetu, donijeti značajnu dobit od tog snažnog rasta”, izjavio je Markus Pinger, član Uprave tvrtke Beiersdorf odgovoran za brandove.

Nivea krema u prepoznatljivoj plavo-bijeloj posudici prodaje se u više od 200 zemalja svijeta već gotovo 100 godina te se nalazi u središtu širokog asortimana proizvoda koji je tvrtki Beiersdorf prošle godine donio neto prodaju od gotovo 4 milijarde eura.

Od njezinog početka 1911., Nivea je sinonim za njegu kože te se razvila u jednu od najvrjednijih svjetskih robnih marki, što u Beiersdorfu vide kao snažan temelj za daljnji razvoj i održivi rast.

Pod motom “NIVEA: 100 godina njege za kožu za život”, najveća svjetska marka za njegu kože početkom svibnja će lansirati veliku globalnu kampanju.

S obzirom da istraživanja pokazuju da se oko dvije trećine svih odluka o kupnji donosi ispred polica u trgovini, Beiersdorf u 2011. godini započinje globalnu savjetodavnu turneju koja će uključivati 75.000 lokacija u maloprodaji.

U okviru pomenute kampanje očekuje se 13 milijuna kontakata s potrošačima i 1,7 milijuna konzultacija te individualnih analiza kože.

Markus Pinger
Markus Pinger

Predviđeni marketinški budžet za novu kampanju premašuje 1 milijardu eura, a tvrtka planira putem svih medijskih kanala ostvariti intenzivniju komunikaciju s potrošačima nego ikada prije, s posebnim naglaskom na mlađe ciljne skupine.

Upravo s ciljem obraćanja mlađim generacijama potrošača, Nivea će lansirati i dosad najveću kampanju na društvenim medijima, za koju se očekuje da će generirati više od 1 milijarde pregleda stranica tjedno.

Tome će pripomoći i glazba popularne pjevačice Rihanne koja će biti dio kampanje povodom 100-godišnjice brenda Nivea.

“Značajnim ulaganjima širom svijeta povodom obljetnice želimo dugoročno ojačati poziciju robne marke Nivea kao broja jedan u njezi kože”, naglasio je Pinger.

Kampanja će imati i humanitarnu stranu pa će tako, u globalnom partnerstvu s humanitarnom udrugom Plan International, Beiersdorf donirati 10 eurocenti od svakog prodanog specijalnog izdanja Nivea kreme u svijetu za socijalno ugroženu djecu u Gvatemali. Očekuje se prodaja od 5 milijuna krema i donacija od pola milijuna eura.

beiersdorf-centrala-largeO Beiersdorfu
Kozmetička tvrtka Beiersdorf sa sjedištem u Hamburgu ima 19.000 zaposlenika diljem svijeta te je u 2010. godini ostvarila ukupnu prodaju od 6,2 milijarde eura. Dionice tvrtke su od 2008. uvrštene u indeks DAX koji uključuje 30 vodećih tvrtki na Frankfurtskoj burzi. Nivea je najveća svjetska marka za njegu kože, a internacionalni portfelj tvrtke Beiersdorf uključuje i robne marke kao što su Eucerin, La Prairie, Labello, Hansaplast i 8×4 / Elastoplast.